Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.08.2013.
17:34 >> 23:09h
kss.rs A

Blistaju u Vukovaru: Srbija u polufinalu EP!

Reprezentacija Srbije plasirale se u polufinale Evropskog prvenstva za igačice do 18 godina koje se održava u Hrvatskoj i biće u prilici da se bori za jednu od medalja i mesto na pobedničkom postolju. Izabranice selektora Zorana Kovačića prikazale su daleko najbolju igru u dosadašnjem toku šampionata i posle fenomenalne igre savladale u četvrtfinalom duelu u Vukovaru favorizovanu selekciju Rusije.

Velika pomoć navijača: Srbija u Vukovaru ima ogromnu podršku
 

Srpske juniorke oduševile su naše brojne navijače ogromnom borbom, besprekornom kontrolom skoka i žestokom odbranom kojom su zaustavile sve najvažnije poluge rivala, a uz procenat šuta iz igre od skoro 52 odsto trijumf jednostavno nije mogao da izostane: Srbija - Rusija 72:62 (18:17, 17:10, 18:15, 19:20). Protivnik Srbije u polufinalu (subota, 18:15 časova) biće Francuska, koja je pobedila Tursku sa 73:42.

Hrabro su se srpske juniorke upustile u dvoboj sa odličnom selekcijom Rusije. Bile su potpuno ravnopravne u skoku, imale bolji procenat šuta, što im je omogućilo da imaju minimalnu prednost čitavim tokom prve četvrtine koja završena našim vođstvom 18:17. Izabranice selektora Kovačića, pojačale su još više ritam u nastavku meča, snažnom odbranom i odličnim akcijama Sanje Mandić, Aleksandre Crvendakić i Dragane Stanković zadavale dosta promlema rivalu, da bi posle trojke Julijane Vojinović stekle osam poena prednosti u 14. minutu - 27:19, koju su požrtvovanom i kolektivnom igrom uspele da sačuvaju do kraja prvog poluvremena - 35:27. Naš mladi tim je u potpunosti zaustavio plejmejkera Rusije Kseniju Levčenko i najboljeg strelca Polinu Fedorovu, a koliko je bio agresivan u fazi odbrane najbolje govori podatak o devet osvojenih lopti.

Krenule su reprezentativke Rusije veoma agresivno u drugom delu meča, uspele brzo da smanje na 37:32, ali su Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić sa dve uzastope trojke bile najzaslužnije za seriju od 10:0 i vođstvo Srbije od 15 poena razlike u 25. minutu - 47:32. Kako je vreme odmicalo rival je ispoljavao sve više nervoze, češće grešio, što su srpske juniorke maksimalno koristile da mudrom igrom očuvaju ogoman kapital i trasiraju put u polufinale. Posle novih poena borbene Sanje Mandić (sedam osvojenih lopti), Srbija je u 34. minutu povela sa rekordnih 59:42, tako da je slavlje na klupi našeg tima moglo da počne još mnogo pre poslednjeg zvuka sirene. Nešto opuštenija igra u samoj završnici pomogla je selekciji Rusije da samo donekle ublaži težak i verovatno neočekivan poraz - 72:62.

"Pred ovakvim navijačima u Vukovaru, mi jednostavno ne smemo da odigramo slabo i izgubimo. Imali smo izvanrednu podršku, ali smo i prikazali sjajnu igru. Da ne spominjem učinak naših najboljih igračica, jer su i one koje imaju epizodne uloge odigrale za Oskara. Nije bilo slabog mesta u našem timu, praznih minuta, kao ni nepotrebnih grešaka i brzopletosti kao što smo znali da radimo na nekim prethodnim mečevima. Danas su devojke odigrale gotovo savršeno. Ne znam šta je bilo bolje u našoj igri, odbrana, šut ili skok igra. Iako su Ruskinje u proseku mnogo više od nas imali smo čak 11 uhvaćenih lopti više od njih. Što uz 19 osvojenih lopti dovoljno govori sa kolikom su željom i entuzijazmom igrale naše reprezentativke. - istakao je Zoran Kovačić" selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Ćorda 4, Stevanović, Rodić, Piper 6, Luković, Spasojević, Mandić 14, Crvendakić 21, Maletić 4, Vojinović 3, Stanković 20, Ćirić.

RUSIJA: Levčenko 9, Ilinova, Safonova, Kolosovskaja 19, Fedorova 7, Šomodi 14, Komarova 2, Degtiarskaja, Sema 4, Šukina, Šćetina 7.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online