Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.03.2013.
11:05
B92 A

Lorbek: U Evroligu idu finalisti završnog turnira

Predsednik ABA Radovan Lorbek odgovorio je na zahtev KK Partizan i KK Crvena zvezda da se "rastumači" dogovor iz Luksemburga: U Evroligu definitivno idu finalisti završnog turnira, saznaje B92.

'Zakuvali' - Radovan Lorbek i Roman Lisac

Prvi čovek ABA lige Radovan Lorbek odgovorio je u četvrtak KK Crvena zvezda i KK Partizan na zahteve za tumačenjem ugovora iz Luksemburga, i bar za sada, konačno razjasnio nedoumice oko završnice ovogodišnjeg izdanja ABA lige i učesnika Evrolige u sezoni 2013/2014.

B92 je i izvora bliskih ABA ligi, dobio ovaj dopis, koji je već stigao na adrese 'večitih' u kome Lorbek konačno saopštava ono što je bila 'javna tajna' već nekoliko dana, a to je da će Ev roligu obezbediti finalisti završnog turnira u Laktašima, kao i da Igokea ne zadovoljava uslove za dobijanje B licence.

Odgovor Radovana Lorbeka prenosimo u celosti:

Poštovani,

U skladu sa zahtevom za zvanično tumačenje ECA-ABA League 2013-14 Euroleague Agreement-a, potpisanog 1. Marta u Luxemburgu, koji su zatražili KK Crvena Zvezda i KK Partizan, a nakon dodatnih konsultacija sa ECA obaveštavamo vas sledeće:

S obzirom da je potpuno izvesno da će na kraju ligaškog dela takmičenja KK Igokea zauzeti prvu poziciju na tabeli, kao i da njihova prijavljena arena za sezonu 2012-2013 za takmičenje u ABA Ligi ne ispunjava minimalne uslove za sticanje B Licence po Euroleague Bylows, za plasman u Eurolegue primenice se tačke 3, stav B, aktuelnog sporazuma.

Direktan plasman u Euroleague u sezoni 2013-14 obezbediće Šampion ABA lige (Osvajač Final four turnira) i finalista Final four turnira, dok će pravo u kvalifikacijama ostvariti onaj poraženi polufinalista Final four turnira koji je bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja.

Svi klubovi koji ostvare pravo direktnog igranja ili plasman u kvalifikacije za Eurolegue u sezoni 2013-14 će u skladu sa Euroleague Bylows morati da ispune minimalne uslove za B Licencu.

Prijavu za izdavanje B Licence za igranje u Euroleague za 2013-14 razmatraće ECA koja će nakon uobičajnih provera doneti odluku o njenom izdavanju.

U slučaju da neki od klubova koji je stekao pravo igranja u Euroleague za 2013-14 kroz plasman u ABA Ligi ne ispuni minimalne uslove za izdavanje B Licence od strane ECA odluku koji drugi klub će ga zameniti doneće organi ECA u skladu sa Eurolegue Bylows.

Predsednik ABA lige, Radovan Lorbek
 

Nakon ovog pisma, i nedelja nedoumica, sada je konačno jasno na koji način su čelnici Lige rešili situaciju koja je donela ogromnu štetu takmičenju, jer su podsetimo, osim promene pravila o načinu plasmana u EL, dosta dugo bili nedostupni podaci i o tome da Solnok i MZT zbog ugovora ne mogu da ispadnu.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 17:02
Konacno je umrla srpska kosarka.Posle ovakvog tumacenja vidimo sta je cilj ove lige i celnika.Samo novac i interes.Ispala je ekipa koja nije ni poluvtreme odigrala za kladionicu i casno do kraja ostvarila najvece iznenadjenje u evropskoj kosarci ova godine.Ali nisu po volji mocnika kosarke i sta im vredi da budu i finalisti kad ne ispunjavaju uslove za b licencu.Zato u ligi ima ekipa koje ne mogu da ispadnu i koje diktiraju i uticu na plasman u ligi.Ali takve ekipe odgovaraju ligi i celnicima.Normalno beogradski mediji se ne sikiraju jer ih je strah i pomena Igokee kao srpskog kluba,a Siroki normalno nosi sahovnicu na svom grbu.E moj Covicu,sve si nas uvalio u ovu ligu,sramota
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online