Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.10.2012.
23:48
B92 A

Policija: Sprečili smo veće sukobe

Uprava policije Crne Gore saopštila je da su njeni službenici blagovremeno reagovali i sprečili veće nemire na košarkaškom meču Budućnost - Partizan.

Incident u hali "Morača"

Navodno su navijači Partizana pesmom isprovocirali domaćine i prvi ušli na teren, a potom su reagovali i navijači Budućnosti i krenuli u fizički obračun.

"Incident je počeo tako što su prvo navijači Partizana ušli na teren, a potom su probijajući kordon redarske službe navijači Budućnosti učinili isto. Obe navijačke grupe su potom nasrnule na policiju", navodi UPCG.

Službenici Posebne jedinice policije bili su u pripravnosti i nalazili se u pomoćnim prostorijama SC “Morača“, a na teren su izašli kada se za to stvorila potreba, tačnije kada redarska služba nije bila u mogućnosti da obezbedi red na utakmici, stoji, između ostalog, u saopštenju.

"Zbog povređenih navijača i policijskih službenika pražnjenje tribina gde su bili navijači Partizana trajalo je 5,45 minuta, dok je pražnjenje tribina gde su bili navijači Budućnosti trajalo 35 sekundi. Radi izbegavanja sukoba između navijača, evakuisanje navijačkih grupa je zatim izvršeno u različitim intervalima. Uprava policije je i ovom prilikom preduzela sve mere i radnje radi sprečavanja eskalacije sukoba izmedju navijača i uspostavila narušeni javni red i mir", stoji u saopštenju UPCG.


Utakmica između Budućnosti i Partizana u nedelju uveče počela je sa pola sata zakašnjenja zbog nereda na tribinama, kada su dve grupe navijača krenule jedna ka drugoj, a obe ekipe povukle su se sa terena.

Navodno su pristalice Partizana pesmom isprovocirale navijače Budućnosti, koji su uleteli na parket, nakon čega je policija prvo ispraznila tribinu gde se nalaze gostujući navijači, a potom intervenisala i na delu tribine gde su se nalazili podgorički "Varvari" i uz upotrebu sile uklonila ih iz dvorane. Zbog upotrene pirotehničkih sredstava bila je i velika koncentracija dima u dvorani.

Posle intervencije policije strasti su se smirile i utakmica je odigrana, a košarkaši oba tima zaslužili su priznanje za korektno i sportsko ponašanje.

Crnogorski mediji javili su nakon meča da je u incidentima lakše povređeno devet osoba i uhapšeno pet, a da je povređenima ukazana pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore.

Čelnici Budućnosti saopštili su da supreduzeli sve mere da obezbede sigurnost svih prisutnih u Morači, dok je direktor ABA lige Josip Bilić rekao je da apsolutnu odgovornost za incidente snosi podgorički klub.

Utakmicu u dvorani SC Morača dobio je Partizan rezultatom 81:62.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online