Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.12.2013.
23:57
mozzartsport.com A

ABA liga: Partizan deli prvo mesto!

Kapiten crno-belih pogodio ključne poene u trenucima dok se rezultat lomio i usmerio crno-bele ka pobedi protiv Budućnosti (72:65), prenosi "Mocart sport".

 Trener Partizana Duško Vujošević
 

Tri četvrtine mučenja, a onda su namestili ruku Partizanovi košarkaši, taman za tesnu, ali slatku pobedu protiv Budućnosti (72:65), u poslednjem meču 12. kola Jadranske lige. Tek kad je Dragan Milosavljević pogodio dve trojke, a onda vezao koševe sa distance i linije penala (ukupno 15 poena), crno-beli su uspeli da slome otpor Podgoričana i na temeljima jednako efikasnog Tarensa Kinsija (16) devetim trijumfom vrate se na deobu liderske pozicije regionalnog takmičenja, gde su izjednačeni sa Crvenom zvezdom.


U Pioniru je viđena košarka sa malo poteza vrednih pažnje i dosta grešaka na obe strane, možda zbog toga što se, kako to voli da kaže Duško Vujošević, eho evroligaške pobede produžio do nedelje veče, a to ostavilo posledice na mladi Partizanov tim, koji u većem delu meča nije uspevao da pronađe odgovarajući ritam, pa je za razliku od meča na Fenerbahčeom imao duplo manje raspoloženih košarkaša. Bez dovoljno dobrog učinka spolja, oslonjeni uglavnom na pogotke Tarensa Kinsija, crno-beli su usmeravali loptu pod koš gde je razliku pravio Žofri Lovernj, ali je propuštao priliku da sa linije slobodnih bacanja (ukupno 3/8) obezbedi favoritu veću prednost od četiri poena, koliko su imali po završetku prve deonice.


Podgoričani su vešto koristili umor crno-belih, kombinovan sa odsustvom koncentracije, a zahvaljujući Šehoviću, Akindeleu i Kolmenu dobili drugu četvrtinu i početkom treće prešli u vođstvo, koje je apsolutno odgovaralo dešavanjima na parketu Pionira. U tim trenucima reagovali su Partizanovi navijači, naterali igrače na veći angažman, poradio je Bogdan Bogdanović, pogodivši prvi koš tek u 23. minutu.


Uprkos potopunoj kontroli skoka, crno-beli su imali dosta promašaja iz igre, dozvoljavajući Đetićima da im sve vreme dišu za vrat ili vode, mada, svaki put kad se pojavila opasnost odgovornost preuzimao Tarens Kinsi i odličnim procentom šuta za dva poena (8/10) držao domaćina u igri. Milosavljević je pogodio prvu trojku u 29. minutu, početkom poslednje deonice još jednu i tako doveop Parni valjak u ravnopravni završnicu, u kojoj je Vitkovac promašio zicer pri rezultatu 68:65, posle čega je Lovernj zakucavanjem overio pobedu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.12.2013. 08:18
Najvažnija je pobeda . Posle ISTAMBULA i umora koji je prisutan najvažnije je bilo pobediti . TO JE I URAĐENO . BRAVO .
Ponedeljak 16.12.2013. 12:01
Tako pa da razbijemo CSK u četvrtak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online