Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.10.2012.
12:54
P. Živković - Vesti A

Bez lične karte igraju Evroligu!

Kreće Evroliga košarkaša u novom ruhu sa, što se tiče Partizana, ponovo Duškom Vujoševićem!

Bez rizika nema uspeha - mladi košarkaši Partizana

Opet ćemo gledati 24 kluba, neki su to zaslužili rezultatima, a neki su se u eminentnom društvu našli zahvaljujući njegovom veličanstvu - novcu!

Srpski predstavnik Partizan nema jedino ovo poslednje, a čini se da našem klubu novca manjka kao nikad od formiranja Evrolige. Najveća snaga crno-belih je Vujošević, koji se opredelio, ili je morao, za totalno podmlađivanje i pravljenje tima za budućnost. Potajna želja za ovu sezonu je plasman u drugu rundu takmičenja koja će ove sezone biti nešto modifikovana.

Naime, u prvoj fazi ekipe će biti podeljene u četiri grupe sa po šest timova, a prolaz u narednu rundu obezbediće po četiri najbolja. Tada se formiraju dve grupe po osam timova, što bi u slučaju uspeha, crno-belima omogućilo da igraju još 14 utakmica!


To bi bilo od neprocenjivog značaja za mladi sastav. Međutim, veliko je pitanje šta može Partizan u konkurenciji bogatijih, pre svega iskusnijih timova. Oscilacije su prisutne i u Jadranskoj ligi jer u Partizanu više nema Kecmana, Božića, Katića, Mačvana, Raduljice, Džejmsa... Čak su i stranci mladi, neki se nikad nisu suočavali sa evropskom košarkom, drugi su imali epizodne uloge u svojim klubovima... I pored svega, Vujošević ne diže belu zastavu.


"Verujem u ovaj tim, mnogo igrača nema ni ličnu kartu, ali poseduje talenat. Tim je koncipiran tako da jednog dana kroz naporan rad, treninge i utakmice postanu veliki igrači. Po talentu su u rangu generacije koju je predvodio Divac. Potrebno je vreme, ali ćemo se truditi da i rezultati ne izostanu", kazao je Vujošević.

 
Partizan u petak kreće iz Turske. Rival je Bešiktaš, koga sa pozicije plejmejkera predvodi Kurtis Džerals. Postojala je čak mogućnost da se Džerals tokom leta vrati u Humsku, ali je ipak presudila bolja ponuda kluba iz Istanbula. Uz to, Vujošević je u mladom Francuzu Leu Vestermanu video igrača za budućnost, sa njim je potpisan trogodišnji ugovor.


"Bez rizika nema uspeha. Ovom timu potreban je mir, svesni smo da se rad i rezultat u sportu ne poklapaju, ali nadam se da će i ova sezona biti trofejna. Partizan može imati ili sjajan tim ili tim koji će to tek postati i zato smo se odlučili da dovedemo igrače koji nemaju limit", poručio je Vujošević.


Treba reći da su članovi Bešiktaša i stari znanci: Hrvat Markota, Slovenac Vidmar i Crnogorac Vladimir Dašić... Težak posao za Partizan, ali nema sumnje da će crno-beli i ove godine biti tvrd orah za sve rivale. Posebno u grotlu Pionira...

Raspored Partizanovih utakmica


Raspored Partizanovih utakmica u prvoj fazi takmičenja: Bešiktaš - Partizan (12.10. - 19 sati), Partizan - CSKA (18.10), Lijetuvos Ritas - Partizan (25.10), Barselona - Partizan (01.11), Partizan - Bamberg (09.11), Partizan - Bešiktaš (15.11), CSKA - Partizan (22.11), Partizan - Lijetuvos Ritas (29.11), Partizan - Barselona (06.12), Bamberg - Partizan (13.12)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online