Četvrtak 11.10.2012.
12:54
P. Živković - Vesti

Bez lične karte igraju Evroligu!

Bez rizika nema uspeha - mladi košarkaši Partizana

Opet ćemo gledati 24 kluba, neki su to zaslužili rezultatima, a neki su se u eminentnom društvu našli zahvaljujući njegovom veličanstvu - novcu!

Srpski predstavnik Partizan nema jedino ovo poslednje, a čini se da našem klubu novca manjka kao nikad od formiranja Evrolige. Najveća snaga crno-belih je Vujošević, koji se opredelio, ili je morao, za totalno podmlađivanje i pravljenje tima za budućnost. Potajna želja za ovu sezonu je plasman u drugu rundu takmičenja koja će ove sezone biti nešto modifikovana.

Naime, u prvoj fazi ekipe će biti podeljene u četiri grupe sa po šest timova, a prolaz u narednu rundu obezbediće po četiri najbolja. Tada se formiraju dve grupe po osam timova, što bi u slučaju uspeha, crno-belima omogućilo da igraju još 14 utakmica!


To bi bilo od neprocenjivog značaja za mladi sastav. Međutim, veliko je pitanje šta može Partizan u konkurenciji bogatijih, pre svega iskusnijih timova. Oscilacije su prisutne i u Jadranskoj ligi jer u Partizanu više nema Kecmana, Božića, Katića, Mačvana, Raduljice, Džejmsa... Čak su i stranci mladi, neki se nikad nisu suočavali sa evropskom košarkom, drugi su imali epizodne uloge u svojim klubovima... I pored svega, Vujošević ne diže belu zastavu.


"Verujem u ovaj tim, mnogo igrača nema ni ličnu kartu, ali poseduje talenat. Tim je koncipiran tako da jednog dana kroz naporan rad, treninge i utakmice postanu veliki igrači. Po talentu su u rangu generacije koju je predvodio Divac. Potrebno je vreme, ali ćemo se truditi da i rezultati ne izostanu", kazao je Vujošević.

 
Partizan u petak kreće iz Turske. Rival je Bešiktaš, koga sa pozicije plejmejkera predvodi Kurtis Džerals. Postojala je čak mogućnost da se Džerals tokom leta vrati u Humsku, ali je ipak presudila bolja ponuda kluba iz Istanbula. Uz to, Vujošević je u mladom Francuzu Leu Vestermanu video igrača za budućnost, sa njim je potpisan trogodišnji ugovor.


"Bez rizika nema uspeha. Ovom timu potreban je mir, svesni smo da se rad i rezultat u sportu ne poklapaju, ali nadam se da će i ova sezona biti trofejna. Partizan može imati ili sjajan tim ili tim koji će to tek postati i zato smo se odlučili da dovedemo igrače koji nemaju limit", poručio je Vujošević.


Treba reći da su članovi Bešiktaša i stari znanci: Hrvat Markota, Slovenac Vidmar i Crnogorac Vladimir Dašić... Težak posao za Partizan, ali nema sumnje da će crno-beli i ove godine biti tvrd orah za sve rivale. Posebno u grotlu Pionira...

Raspored Partizanovih utakmica


Raspored Partizanovih utakmica u prvoj fazi takmičenja: Bešiktaš - Partizan (12.10. - 19 sati), Partizan - CSKA (18.10), Lijetuvos Ritas - Partizan (25.10), Barselona - Partizan (01.11), Partizan - Bamberg (09.11), Partizan - Bešiktaš (15.11), CSKA - Partizan (22.11), Partizan - Lijetuvos Ritas (29.11), Partizan - Barselona (06.12), Bamberg - Partizan (13.12)

2024 © - Vesti online