Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2012.
15:07
Press A

Uzećemo sve što nam se pruža

Trener košarkaša Partizana Vladimir Jovanović kaže da se crno-beli ne zadovoljavaju plasmanom na fajnal-for ABA lige već žele da ostvare što bolji plasman na tabeli.

Posle pobede nad Budućnošću 67:58 Partizan je blizu osvajanja treće pozicije na tabeli, čime bi izbegao Makabi u polufinalu fajnal-fora u Tel Avivu, ali crno-beli žele još više.

Pošto je pol pozicija na tabeli rezervisana za tim iz Izraela, trener Jovanović ističe da srpski šampion sada cilja drugo mesto kako bi dobio više bodova u borbi za plasman u Evroligu.

"Jurimo sve što nam se dozvoli da jurimo, pa i drugo mesto na tabeli. Imali smo na početku sezone ambicije da se plasiramo na fajnal-for, u tome smo uspeli", kaže Jovanović i dodaje da, iako je poslednjih nekoliko sezone završavao na prvom mestu, ove godine nije bilo realno da se crno-beli nađu na liderskoj poziciji.


"Potajno smo se nadali da budemo što bolje plasirani. Međutim, u konkurenciji Makabija teško je biti prvi. Sve što je moguće da se dohvati u poslednja tri meča, mi ćemo pokušati", rekao je strateg Partizana.


Crno-belima predstoje tri izuzetno teška iskušenja do kraja regularnog dela. Već za vikend putuju u Ljubljanu na megdan Olimpiji, potom u Beograd stiže Cedevita, a na kraju sledi večiti derbi sa Crvenom zvezdom Diva. 

Međutim, duel sa ekipom iz Zagreba u "Pioniru" predstavljaće direktnu borbu za poziciju broj dva, koja bi donela i više bodova crno-belima u trci za učešće u Evroligi naredne sezone.

Ako sve ostane na tabeli kako je sada, srpskom šampionu će u duelu sa Cedevitom biti potrebna pobeda veća od 18 razlike.


Sudeći prema igri koju je prikazao protiv Budućnosti, to nije nedostižno, jer je naš prvak totalno nadigrao crnogorskog šampiona, a u jednom trenutku imao je i 22 poena prednosti (61:39).

"Imali smo kadrovskih problema. Božić vuče povredu od meča s Hemofarmom prošle sedmice. Mislili smo da smo ga osposobili, ali je i dalje imao problema. Potom je i Džejms uganuo skočni zglob, verujem da nije ništa opasno, ali odlučio sam da obojica ostanu na klupi. U poslednjoj deonici na poziciji plejmejkera igrali smo sa igračima čija je pozicija dva, Kecmanom i Anđušićem. Napad se sveo na šut za tri poena, a primili smo previše lakih poena. Nismo doveli pobedu u pitanje, ali razliku jesmo", rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online