Petak 09.03.2012.
15:07
Press

Uzećemo sve što nam se pruža

Posle pobede nad Budućnošću 67:58 Partizan je blizu osvajanja treće pozicije na tabeli, čime bi izbegao Makabi u polufinalu fajnal-fora u Tel Avivu, ali crno-beli žele još više.

Pošto je pol pozicija na tabeli rezervisana za tim iz Izraela, trener Jovanović ističe da srpski šampion sada cilja drugo mesto kako bi dobio više bodova u borbi za plasman u Evroligu.

"Jurimo sve što nam se dozvoli da jurimo, pa i drugo mesto na tabeli. Imali smo na početku sezone ambicije da se plasiramo na fajnal-for, u tome smo uspeli", kaže Jovanović i dodaje da, iako je poslednjih nekoliko sezone završavao na prvom mestu, ove godine nije bilo realno da se crno-beli nađu na liderskoj poziciji.


"Potajno smo se nadali da budemo što bolje plasirani. Međutim, u konkurenciji Makabija teško je biti prvi. Sve što je moguće da se dohvati u poslednja tri meča, mi ćemo pokušati", rekao je strateg Partizana.


Crno-belima predstoje tri izuzetno teška iskušenja do kraja regularnog dela. Već za vikend putuju u Ljubljanu na megdan Olimpiji, potom u Beograd stiže Cedevita, a na kraju sledi večiti derbi sa Crvenom zvezdom Diva. 

Međutim, duel sa ekipom iz Zagreba u "Pioniru" predstavljaće direktnu borbu za poziciju broj dva, koja bi donela i više bodova crno-belima u trci za učešće u Evroligi naredne sezone.

Ako sve ostane na tabeli kako je sada, srpskom šampionu će u duelu sa Cedevitom biti potrebna pobeda veća od 18 razlike.


Sudeći prema igri koju je prikazao protiv Budućnosti, to nije nedostižno, jer je naš prvak totalno nadigrao crnogorskog šampiona, a u jednom trenutku imao je i 22 poena prednosti (61:39).

"Imali smo kadrovskih problema. Božić vuče povredu od meča s Hemofarmom prošle sedmice. Mislili smo da smo ga osposobili, ali je i dalje imao problema. Potom je i Džejms uganuo skočni zglob, verujem da nije ništa opasno, ali odlučio sam da obojica ostanu na klupi. U poslednjoj deonici na poziciji plejmejkera igrali smo sa igračima čija je pozicija dva, Kecmanom i Anđušićem. Napad se sveo na šut za tri poena, a primili smo previše lakih poena. Nismo doveli pobedu u pitanje, ali razliku jesmo", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online