Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.09.2011.
12:03
Vestionline A

Nenad Krstić: Idemo dalje

Kao i svim u našem timu i kapitenu Nenadu Krstiću teško je pao poraz od reprezentacije Francuske, posle velike borbe i produžetka.

Krle: Dali smo sve od sebe, ali...

"Teška utakmica, težak poraz. Ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi trijumfovali. Borili smo svih 45 minuta, igrali dobro, imali tri poena prednosti dva minuta pre kraja produžetka ali teško je igrati protiv ovako jake i kvalitetne ekipe. Na kraju smo odlučili da pravimo faul, jer smo želeli da imamo poslednji napad. Imali smo zicer za pobedu, Savanović nije pogodio, ali ne treba mu ništa zameriti. Mislim da smo svi dali sve od sebe", istakao je kapiten "orlova" Krstić.

Nenad Krstić smatra da se ovaj meč mora što pre zaboraviti i okrenuti mečevima u drugoj fazi šampionata.

"Moramo što pre da se dignemo, oporavimo od ovog poraza. Nesmemo da padnemo,već je potrebno da izvučemo pouke, pogledamo snimak i još više unapredimo našu igru. Imamo kvalitet, nema razloga za sumnju. I dalje verujem u naš tim. Očekuju nas nova tri meča u drugoj fazi prvenstva i nema razloga da ne idemo na sve tri pobede", zaključio je Krle.

Duško Savanović proslavio je svoj 28. rođendan sa Stručnim štabom i drugovima iz reprezentacije, ali nije mogao dugo da zaboravi promašaj u poslednjoj sekundi protiv Francuza za pobedu.

Savan duva svećice na torti

Pokušavali su Stručni štab i reprezentativni drugovi da ga oraspolože, u tome su i uspeli nakon zdravice Ivana Paunića, koji je Savanu poželeo puno zdravlja, još dosta dece i da pogodi odlučujuću trojku u finalu Evropskog prvenstva u Litvaniji.

A nakon što mu je predstavnik za medije reprezentacije Srbije, Vladimir Sibinović, uručio poklon koji su mu poslale supruga Tamara i kćerkica Anđela, Duško je ponovo bio onaj stari - majstor za dobro raspoloženje.

Kešelj: Srbija nema šta da zameri Savanoviću

 

Najbolji igrač u dresu Srbije u porazu od Francuske Marko Kešelj kaže da Duško Savanović niko nije zamerio na promašaju u poslednjem napadu na utakmici.

 

"Niko od nаs mu nije zаmerio, mislim dа ni Srbijа nemа štа dа mu zаmeri. Sigurаn sаm dа će gа to motivisаti dа bude nаjbolji u drugoj grupi", rekao je Kešelj.

 

Kešelj odigrao možda najbolju utakmicu u reprezentativnoj karijeri, postigao je 25 poena uz šut za tri poena 7/9, ali ne želi da se o njegovoj igri priča.

 

"To sаdа nije uopšte bitno. Igrаli smo emocijаmа, znаčilа bi nаm tа četiri bodа kojа bismo preneli u drugu fаzu. Imаli smo veliku želju, energiju, izdržаli smo i produžetаk protiv fizički dominаntnijeg protivnikа, što pokаzuje dа je kаrаkter ove ekipe veći od nаših fizičkih sposobnosti. Koliko bi nаm ovа pobedа pomoglа, toliko ne morа ništа dа znаči u sledećem krugu, u kojem svi osim Frаncuske imаju po dvа bodа. Trebа dа verujemo u sebe i zаborаvimo što pre ovаj porаz. Morаmo dа nаstаvimo hrаbro..."

 

Kešelj ističe da je Savanović jedan od lidera srspkog tima i da je siguran da će on prevazići ovaj poraz.

 

"Sаvаn je veliki čovek, veliki igrаč, sigurаn sаm dа će ovo brzo prevаzići. On je jedаn od liderа ove nаše ekipe i generаcije, i kаo tаkаv biće nаm potrebаn u nаstаvku tаkmičenjа. Dešаvаju se tаkve stvаri. Ovo je sport. Normаlno, niko od nаs mu nije zаmerio, mislim dа ni Srbijа nemа štа dа mu zаmeri. Sigurаn sаm dа će gа to motivisаti dа bude nаjbolji u drugoj grupi."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online