Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.08.2013.
00:15
mozzartsport.com A

Poraz srpskih košarkaša u Francuskoj

Košarkaška reprezentacija Srbije je doživela poraz od Francuske u prijateljskoj utakmici koji su Dudini puleni izgubili mahom zbog nedostatka iskustva i loše igre u odbrani - 74:78, prenosi "Mocart sport".

 Nenad Krstić i Dušan Ivković
 

Treba istaći da su naši momci igrali bez povređenog Miloša Teodosića, dok je Vladimir Lučić upisao prve minute u nacionalnom dresu posle dužeg oporakva od povrede. Sa druge strane, Francuska je igrala u punom sastavu.

"Orlovi" su od samog starta meča delovali nervozno, zbunjeno, greške su se nizale na oba fronta, što u prvoj četvrtini Francuzi nisu iskoristili. U drugih deset minuta naši momci nisu uopšte ličili na sebe, zbog čega su "petlovi" uspeli da daju 22 poena, dozvolivši rivalu da upiše samo devet poena. Očajna igra u odbrani, slaba organizacija napada i veoma raspoloženi Francuzi potpuno su potopili naše košarkaše, koji su delovali potpuno izgubljeno.

Ipak, u trećoj četvrtini su "orlovi" uspeli da se dignu, da uzvrate istom merom, čak i preteknu Francuze, pa je poslednja deonica donela dosta uzbuđenja na obe strane.

Tokom poslednjih deset minuta je Srbija uglavnom vodila, a u poslednjih 120 sekundi ušla je sa četiri poena razlike (67:63). Ipak, Žofri Lovernj, koji je do tog momenta igrao sjajno, napravio je dobru blokadu nad Markovićem koju je Toni Parker maksimalno iskoristio i pogodio trojku koja je Francusku dovela na samo pola koša razlike.

"Orlovi" su ponovo imali težak posao u napadu, s obzirom na to da je rival igrao izuzetno jako i čvrsto. Lovernj je izuzetno dobro sačuvao Krstića, dok ostali nisu imali previše kvalitetnih rešenja. Ipak, kapitenu Krstiću je bila potrebna samo jedna sekunda nepažnje njegovog čuvara da postigne poen za rezultat 69:66, koju je brzinski istopio Parker novom trojkom, trećom na meču.

U poslednjih 16 sekundi utakmice se ušlo kod nerešenog rezultata, a Srbija je imala napad. Stefan Marković je loše prihvatio loptu, ali je nekako uspeo da se izvuče i uputi dodavanje do Bjelice, koji je ubrzo zatim otišao na liniju za slobodna bacanja.

Nažalost, oba puta je bio neprecizan, što Parker nije uspeo da kazni, pa je meč otišao u produžetak - 69:69!

Francuzi su u nastavak susreta ušli daleko skoncentrisaniji, sa mnogo više elana, pa su brzo poveli rezultatom 72:69. Naši košarkaši su preko Katića i Micića uspeli da dođu do izjednačenja (74:74) , ali su Lovernj i Parker slomili krila "orlovima" i naneli im drugi poraz tokom priprema za Evropsko prvenstvo - 78:74.

Najbolji u našem timu je bio Nenad Krstić sa 14 poena i četiri skoka, dok je poen manje dao Danilo Anđušić. Po deset poena su dali Raško Katić i Nikola Kalinić, koji je imao isto toliko skokova. Na drugoj strani je Toni Parker utakmicu završio sa 14 poena, po jedan manje su upisali Aleksis Ažinka, Mikael Želabal i Žofri Lovernj, koji je imao i devet uhvaćenih lopti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online