Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.10.2010.
15:10 >> 19:09h
Tanjug A

UEFA: 3:0 za Italiju, dva meča bez publike

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) registrovala je prekinutu utakmicu kvalifikacija za prvenstvo Evrope Italija - Srbija službenim rezultatom 3:0 za Italiju.

Pored toga, reprezentacija Srbije kažnjena je sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, s tim što je kazna za drugu utakmicu uslovna.


Uslovnom kaznom od jedne utakmice igranja bez prisustva publike kažnjena je i reprezentacija Italije.

Fudbalski savez Srbije će zbog nereda koje su napravili naši navijači morati da plati kaznu od 120.000 evra, dok je Fudbalska federacija Italije zog loše organizacije kažnjena sa 100.000 evra.


Do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope navijači reprezentacije Srbije neće imati pravo da kupuju ulaznice za utamice koje naš nacionalni tim igra u inostranstvu.


Uslovna kazna i za Srbiju i za Italiju izrečena je na period od dve godine i automatski će biti aktivirana ukoliko navijači do novembra 2012. godine naprave bilo kakav ispad.


Reprezentacija Srbje će pred praznim tribinama igrati protiv Severne Irske 25. marta naredne godine.

Današnji sastanak u sedištu UEFA u Nionu počeo je posle 9 sati, a oko 13 časova izašli su članovi delegacija Fudbalskog saveza Srbje i Fudbalske federacije Italije, koji su puna četiri sata izlagali svoje stavove.

U ime FSS sastanku su prisustvovali potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, dok su u italijanskoj delegaciji bili generalni direktor nacionalne fudbalske federacije Antonelo Valentini, predsednik Komisije za međunarodne odnose Serđi di Ćezare, komesar za bezbednost Roberto Nasući i advokati Mario Galavoti i Stefano La Porta.

Kada su predstavnici dve nacionalne federacije napustile salu, četvoročlana komisija je oko 13 časova i 30 minuta počela sastanak na kome je donela disciplinsku odluku o kažnjavanju reprezentacija Srbije i Italije.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je očekivao lakšu kaznu za naš nacionalni tim zbog prekida meča sa Italijom 12. oktobra u Đenovi, a nezadovoljni su bili i čelnici Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić, Zoran Laković i Ivan Ćurković.

POVEZANE VESTI

Petak 29.10.2010. 15:55
cestitam fss i tomislavu karadzicu na uspesno zavrsenom poslu. niko se ne hapsi. dobar razlog da ne verujemo ni pravosudju ni policiji.
Petak 29.10.2010. 17:45
Karadžić je pre neki dan priznao da je izbor Antića na mesto selektora njegova greška. Sada mora da prizna da je divljanje nekoliko naših navijača i kazna koja je naša reprezentacija dobila , takođe njegova greška. On , kao predsednik FFS-a je odgovoran za dobro funkcionisanje reprezentacije i sve što kruži oko nje, uključujići i navijanje i bezbednost. Pošto je učinio neuspeh u svim oblastima svoje funkcije, red je da da svoju ostavku. Čovek od časti bi to uradio ...ali ne Karadžić jer on nije tog tipa ! Mislim da je čak zvao Pižona na klupi kao strujni osigurač : Neki problem ? Pižon skače ! Karadžić ostaje. Pa onda nadmetne novog osigurača.itd...
Petak 29.10.2010. 19:28
S obzirom ko nam je sudio i ko nas je branio - super smo prosli!...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online