Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.10.2014.
15:45
Beta A

FSS: Kontradiktornost u procesu odlučivanja, žalićemo se!

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je kazna za utakmicu sa Albanijom kontradiktorna i najavio je žalbu na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

A, što je promovisana zastava političko-fašističke konotacije nema veze: Fudbaleri Albanije sa zastavom "velike Albanije"

"Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, a usledilo je oduzimanje bodova samo našoj reprezentaciji. U istom trenutku dokazana je krivica protivničke strane, a nama su oduzeta tri boda, koja predstavljaju 12,5 odsto ukupnog broja bodova koje može da osvoji jedan tim u našoj grupi", saopštio je FSS.

UEFA je kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo registrovala rezultatom 3:0 za Srbiju, ali je "orlovima" oduzeto tri boda i naredne dve utakmice igraće pred praznim tribinama. Takođe, dva saveza kažnjena su sa po 100 hiljada evra.

FSS će kompletno objašnjenje donetih odluka dobiti u narednih pet dana, posle čega će u roku od tri dana uložiti žalbu. Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova".

"Tada je ustanovljeno da organizator utakmice nije kriv za incidente i sve izrečene kazne (registracija utakmice 3:0 za Italiju, meč bez prisustva publike i finansijske disciplinske mere) su bile protiv druge strane (FSS). Sada je registracijom utakmice 3:0 za Srbiju definisana i ustanovljena krivica druge strane, a sve ostale odluke su u suprotnosti sa tim i na štetu su FSS", dodaje se.

FSS je istakao da je reč o presedanu u procesu odlučivanja od trenutka kada je reprezentacija Jugoslavije izbačena sa finalnog turnira prvenstva Evrope 1992. godine u Švedskoj, jer ni ta ni ova odluka nisu bazirane isključivo na primeni takmičarskih pravila.

Navodi se da je FSS očekivao da sve odluke UEFA budu fer i jednako primenjive "na svakom takmičarskom stepeniku".

"Naime, pitanje je šta bi se dogodilo da je ova utakmica bila u okviru baraža, da li bi se tada i kome oduzimali bodovi?", stoji u saopštenju srpskog nacionalnog Saveza.

Takođe se navodi da se stiče utisak da se na FSS i srpskom fudbalu "konstantno probaju novi modusi", a posebno sa aspekta izricanja disciplinsko-kaznenih mera.

"Do sada nismo bili svedoci da se u okviru evropskih kvalifikacija utakmica registruje službenim rezultatom u korist jednog tima, a zatim se tom timu i oduzmu bodovi", dodaje se u saopštenju.

Članovi Odbora za hitna pitanja FSS zatražili su hitno zasedanje Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kako bi razmenom informacija sa državnim organima i analizom slučaja došli do novih dokaza o pojavi transparenta političko-fašističke konotacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online