Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 23.10.2014.
11:29
Beta A

UEFA odlaže odluku za petak

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je da bi Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla bi za petak da odloži donošenje odluke o prekinutoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

Haos na meču Srbija - Albanija
 

"Zbog obimnosti predmeta može da se desi da odluka bude odložena za petak. Poslali smo obimnu dokumentaciju, a verujem da su i Albanci. Postoje pozitivne stvari u ovom slučaju za nas, ali i negativne. Najveći problem s kojim se suočavamo jeste ulazak na teren. Tu bi trebalo postaviti pitanje da li je to propust redarske službe i policije ili dobra intervencija što na terenu nije bilo 3.000 ljudi",
rekao je Laković za današnje izdanje Sportskog žurnala.

On je naveo da je "apsolutni okidač" za prekid utakmice ulazak drona sa transparentom političko-fašističke sadržine.

Utakmica je prekinuta posle tuče na terenu zbog zastave "velike Albanije"

"Pretenzije koje se nalaze na zastavi imaju taj karakter. Nismo ništa predimenzionirali, već to jasno piše u delegatskom pravilniku UEFA dron je leteo skoro tri minuta s ciljem da provocira publiku kako bi došlo do opšte panike i tenzije na stadionu. Sve je moglo da se završi na različite načine, pa se postavlja pitanje šta bi se dogodilo da je bio tu još sat vremena", rekao je Laković.

"Drugi okidač je trenutak kada je naš igrač uhvatio zastavu. Svi su videli da Stefan Mitrović nema nameru da ga gazi, gužva ili bilo šta ružno uradi. Do tog trenutka niko nije ulazio od navijača na teren, ali je bilo negodovanja i ubacivanja predmeta i komešanja. Tek kada su na Mitrovića fizički nasrnuli igrači Albanije, publika je
reagovala uz ulazak određenog broja lica na teren", dodao je Laković.

On je istakao da se odbrana FSS zasniva na činjenici da su sudije i delegat odlučili da se utakmica nastavi.

"Čitav metež trajao je 60 sekundi. Kada su igrači ušli u tunel apsolutno su se stvorili uslovi za igru. Delegat, sudije u saradnji sa ljudima koji su pratili naš meč, a pratio ga je i glavni bezbednjak UEFAKeri Skot, doneli su odluku da se utakmica nastavi. Srž čitave naše odbrane je upravo to", rekao je generalni sekretar FSS-a.

Uefa je ranije najavila da će odluku o prekidu doneti u četvrtak, a o kazni će odlučiti tročlana komisija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.10.2014. 11:43
Namerno su odlozili za petak,cekaju sta ce se veceras dogoditi na Partizanovom stadionu izmedju Partizana i Besiktasa. Ako opet bude incidenata,onda smo najebali......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online