Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.10.2014.
14:49
Beta A

FSS: Albanci su direktni krivci za prekid, očekujemo 3:0!

Fudbalski savez Srbije (FSS) optužio je goste da su direktni krivci za prekid utakmice Srbija - Albanija u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Reprezentativci Srrbije pozdravlju navijače
 

"Ocenjujemo da su gosti direktni krivci za prekid susreta i očekujemo da će disciplinski organi UEFA utakmicu registrovati rezultatom 3:0 u korist Srbije", navodi se u saopštenju FSS-a.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak uveče u 42. minutu, posle incidenta kada se iznad terena pojavila mala bespilotna letelica koja je nosila transparent sa crtežom "velike Albanije", zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima.

VIDEO: Ovako je uneta zastava "velike Albanije"!

FSS je saopštio i da su gosti iz Fudbalskog saveza Albanije dočekani na najbolji mogući način i da "zbog toga zabrinjava činjenica" da nisu učinili išta posle odluke zvaničnika da meč bude nastavljen.

"Sumirajući stavove, FSS izražava zgražavanje nad viđenom  provokacijom i strah da je u pitanju unapred smišljeni scenario terorističke akcije usmerene pre svega protiv interesa države Srbije", piše u saopštenju FSS-a.

Ovo je prljavi albanski provakator, Sorošev saradnik!

Takođe, FSS od UEFA zahteva da reaguje kao u slučaju Đenova i pristupi po istim aršinima, kada je srpski savez kažnjen zbog ponašanja svojih navijača na gostujućem stadionu.

"Događaji za vreme meča koji su doveli do prekida, ali i ponašanje i reakcije igrača, selektora i zvaničnika albanske reprezentacije, odnosno ljudi koji su bili direktni saučesnici nasilja nad fudbalom sa jasnom političkom konotacijom, govore nam o neverovatnoj i sramotnoj sinhronizaciji celog slučaja koji je za cilj imao samo
jedno – izazvati prekid utakmice", navodi se u saopštenju.

FŠ je upzorio Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) da slični događaji mogu da se dogode i na drugim stadionima širom kontinenta i da ubuduće mere bezbednosti moraju da se predvide. FSS je naveo da "nikada nije bežao od odgovornosti", ali da "zbog pravde i istine" neće i ne želi da dozvoli da krivci za "silovanje fudbala" od sebe prave žrtvu.

"Skandalozna je činjenica da se druga strana podsmeva 'uspešno obavljenim poslom', ne samo FŠ i narodu Srbije, nego, usuđujemo se reći i UEFA", piše u saopštenju srpskog nacionalnog saveza. FSS je nazvao "poražavajućim i providnim" reči albanskog premijera Edija Rame da je "ponosan što su crveno-crni pobedili" i da "žali komšije jer su u svet poslale ružnu sliku".

FSS je najoštrije osudio nasilje na stadionu Partizana i "sramnu politizaciju fudbala" koja se kosi sa svim propisima UEFA i FIFA.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 15:00
Ma jok, dobicemo 4:0.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online