Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.07.2018.
22:14
Vestionline, b92.net A

Jokanović: Mitrović je ključan, nećemo "parkirati autobus" u PL

Jokanović je gostovao u redakciji španske "Marke" i pričao o svom dosadašnjem iskustvu, ali i očekivanjima, u Fulamu.

twitter.com/fulhamfc
Slaviša Jokanović, prvi srpski trener u Premijer ligi

Srpski stručnjak je, uz pomoć ujedno i napadača Srbije Aleksandra Mitrovića, ekipu sa "Krejven Kotidža" uveo u Premijer ligu nakon dužeg izostajanja i igranja u Čempionšipu.

- Mnogo znači (promocija u PL). Kao i Lids, Aston Vila, Notingem Forest, i naš klub je dugo pokušavao da se vrati u elitu, a ovo je bitan korak za Fulam i nadam se da ćemo ostati tu gde smo sada još dugo vremena - odgovorio je Jokanović na pitanje o važnosti ulaska u Premijer ligu.

Jokanović je 2015. godine sa Votfordom ušao u najelitnije britansko takmičenje, ali je ubrzo zatim dobio otkaz i nije imao prilike da se oproba u Premijer ligi.

- Imam privilegiu da budem prvi strani trener koji je dve različite ekipe uveo u Premijer ligu, a to su bila dva različita iskustva. Sa Votfordom sam ušao direktno, a sa Fulamom sam morao da igram doigravanje na Vembliju pred 90.000 ljudi. Pobeda sa Fulamom je bila predivna i neverovatna - rekao je Jokanović.

Što se tiče ponuda drugih klubova, pre svega Čelsija, Jokan dodaje da je normalno da uspeh cene velike ekipe, ali da stvari treba sagledati polako i sa svih strana.

Fulam je tokom sezone ostvario učinak od 23 meča zaredom bez poraza, a ujedno je igrao i veoma atraktivnim stilom fudbala, kojem su se divili brojni fanovi u Engleskoj.

- Stil igre mi je bio bitniji, o učinku nismo ni razmišljali. Išli smo iz meča u meč i na kraju uspeli da uradimo nešto neverovatno, ali bez promene stila igre i ponosan sam na svoje igrače.

twitter.com/fulhamfc
Slaviša Jokanović, sa Fulamom uspeo da ponovi ono što je pre par godina uradio sa Votfordom ali tada nije dobio priliku da voddi tim u Premijer ligi

Što se tiče očekivanja u PL, Slaviša nema šta puno da kaže. Veruje da ima dobru srž ekipe, ali da će dosta toga zavisiti od tržišta i transfer roka, ali da stil igre neće biti promenjen.

- Nećemo menjati stil igre, ne planiram da parkiramo autobus ili samo ispucavamo lopte, to ne bi bila dobra ideja. Premijer liga je veoma zahtevna, moramo da promenimo neke stvari, ali nećemo odustati od našeg stila - rekao je Jokanović za Marku.

Napadač "orlova" Aleksandar Mitrović Fulam je pojačao u Januaru i odmah doneo potreban kvalitet u napadu Jokanovićeve ekipe.

- Mnogo je pomogao. Odigrao je 20 mečeva i postigao 12 golova, ali se dosta trudio i u odbrani, doprineo strateški... ključni igrač ekipe. Videćemo da li ćemo moći da računamo na njega i naredne sezone.

Bivši fudbaler je dugo vremena proveo u Španiji i kaže da je tamo naučio najbitnije stvari vezane za svoj posao. Stručni štab mu čine španski ljudi, i stil igre mu najviše podseća na onaj iz te zemlje.

Što se tiče ostalih menadžera Premijer lige, kao što su Gvardiola, Klop, Murinjo i drugi, Jokanović se ne plaši.

- Zahvalan sam što imam priliku da se takmičim sa tim ljudim. Mislim da sam spreman za taj izazov, kao i moj stručni štab. Pokušaćemo da im naudimo kada budemo igrali protiv njihovih ekipa, i da ih pobedimo - zaključio je Jokanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online