Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.10.2017.
23:08
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Srpski derbi u Australiji: Ko pobedi, plaća večeru

Srpski derbi na tlu Australije. Udariće Srbin na Srbina - Miloš Ninković na Andriju Kaluđerovića. Sidnej u nedelju na svom terenu dočekuje Velington u drugom kolu elitne lige Australije. Oba tima su dobro počela sezonu, šampion je slavio u Melburnu 1:0, dok je jedini tim sa Novog Zelanda koji se takmiči u najboljoj australijskoj ligi igrao nerešeno (1:1) sa Adelejdom.

Privatna arhiva
Prijatelji i rivali: Miloš Ninković i Andrija Kaluđerović

Interesovanje za fudbal u Sidneju ove sezone je mnogo veće nego ranije. Prema rečima najboljeg fudbalera lige Miloša Ninkovića prodato je najviše pretplatnih karata u istoriji kluba.

Navijači domaće ekipe, među kojima će biti veliki broj Srba, imaće priliku da pozdrave šampione u prvom meču na svom terenu, ali to ne plaši napadača Velingtona Andriju Kaluđerovića, koji je prošle nedelje debitovao za novi klub.

Sidnej krenuo bez greške

Posle pobede na startu sezone u šampionatu Australije protiv Melburn Viktorija 1:0 u gostima, šampion je slavio u sredu, kada je takođe na strani bio bolji od Južnog Melburna - 5:1 u FFA kupu.

- Imaćemo veliki motiv da se dokažemo protiv šampiona. Sidnej je najbolja ekipa u ligi, biće mnogo gledalaca na otvaranju sezone. Šampion je favorit, ali nismo bez šansi. Verujem da možemo da ostanemo neporaženi, što bi bio veliki uspeh za nas - kaže Kaluđerović za "Vesti".

Osim Australije i ljubitelji fudbala u Srbiji imaće priliku da putem malih ekrana (prenos na Areni sport) prate ovaj duel.
- Čuo sam da će biti prenos i u Srbiji. To mi je dodatni motiv. Gledaće me rodbina, prijatelji...

Da li ste se čuli sa Ninkovićem, imali li peckanja pred nedeljni duel?
- U kontaktu smo, čujemo se često, Nine je super momak. Posle meča imaćemo priliku za druženje, dogovorili smo i večeru posle meča. Osim nas dvojice, biće i Hrvat Goran Paracki, koji je moj saigrač u Velingtonu.

Ko plaća večeru?
- Zna se, onaj ko pobedi.

Kakvi su utisci o novom klubu, da li ste zadovoljni vašom igrom u prvom kolu?
- Mogu bolje, naravno. Imao sam protiv Adelejda dve šanse, ali ih nisam iskoristio. Ono što je trener od mene tražio u pogledu nekih taktičkih zamisli sam ispunio, ali želim golove. Kad napadač ne zatrese mrežu, ne može da bude zadovoljan. Verujem da će uskoro doći i golovi. Prvi utisci o klubu su odlični, želeo bih ovde da ostanem što duže. Malo je hladnije u Velingtonu nego što sam mislio, ali ostalo je sve ok. Imali smo posetu od oko 9.000 gledalaca na startu sezone. Kad bude bilo rezultata, biće i više publike.

Imate li kontakta sa našim ljudima u Velingtonu?
- Ne mnogo. Upoznao sam ovde jednog momka iz Novog Pazara i to je sve. Izgleda da u Velingtonu nema mnogo naših ljudi ili ih ja još nisam sreo. U kontaktu sam još sa Markom Đorđevićem, koji igra za Oklend - zaključio je nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Rada, Crvene zvezde i Vojvodine.

Ninković raspucan protiv Novozelanđana

Najboljem fudbaleru Sidneja i australijske lige Milošu Ninkoviću prija Velington. Prošle sezone ova dva kluba su igrala tri puta i nekadašnji srpski reprezentativac je dva puta zatresao mrežu Novozelanđana. Popularni Nine je bio strelac jedinog gola u gostima 23. oktobra prošle godine, i to u poslednjim trenucima susreta, da bi i u Sidneju postigao gol kada su nebeskoplavi slavili 3:1. U trećem meču u prošloj sezoni Velington je 8. aprila ove godine uspeo da osvoji bod - 1:1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online