Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.09.2015.
10:14
Vestionline A

Albanci ponovo režirali skandal! (FOTO)

Neka UEFA i dalje ćuti. Srbija će "plaćati" tuđe grehe. Meč šestog kola kvalifikacija za šampionat Evrope obeležilo je skandalozno ponašanje fudbalera Albanije pred meč sa Danskom u Kopenhagenu, pošto su se slikali sa čovekom koji je upravljao dronom u Beogradu, zbog čega je prekinuta utakmica protiv Srbije.

 

Ismail Morina, koji se takođe predstavlja i kao "Balista Morina", bio je uz "crne orlove" i u Kopenhagenu, sa kojima je pozirao na zajedničkoj fotografiji.

Selektor Danske Morten Olsen rekao je posle utakmice da je zgrožen fotografijom albanskih fudbalera i da takvim ljudima nije mesto u fudbalu. 

- Zgrožen sam slikom koju sam video pre meča na kojoj čovek koji je upravljao dronom stoji u hotelu sa albanskim igračima. To nije moralno i moram reći šta mislim o tome. Takođe, nema nikakve veze sa fer-plejom - rekao je Olsen.

Danac je istakao da ne razume presudu Suda u Lozani za koju tvrdi da je nepravedna. 

- Moramo da prihvatimo takav potez, ali ga ne razumem. Može se reći da je presedan. To nema nikakve veze sa pravdom. Malo sam zbunjen što UEFA nije uradila ništa povodom ovoga - naveo je selekor Danske.

 

#ready#for#the#game#balisti#xhaka#proud #TXH34 Posted by Taulant Xhaka on Friday, September 4, 2015

- Prešli smo preko tog problema, nismo ništa čuli od UEFA i mislim da je to nesportski. Ne samo zbog nas, nego i zbog Portugala, ni oni nisu sigurni. Poslednji mečevi biće izuzetno zanimljivi -podvukao je razočarani Olsen.

Nezamapćen incident u srpskoj prestonici dogodio se u oktobru 2014. godine, kada se iznad Partizanovog stadiona pojavila bespilotna letelica sa zastavom takozvane "Velike Albanije".

Reuters
Letela iznad Humske: Zastava "Velike Albanije" na meču protiv Srbije

Meč je prekinut, nakon čega su navijači uleteli na teren i usledili su incidenti.

Posle dugotrajnog procesa Sud za sportsku arbitražu dodelio je Albaniji tri boda, a Srbiji oduzeo tri i kaznio je sa dve utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu.

Danska i Albanija odigrali su nerešeno 0:0, a oba tima zadržala su šanse za plasman na prvenstvo Evrope sledeće godine u Francuskoj.

Srbija je savladala Jermeniju sa 2:0, ali je bez šansi za plasman na kontinentalni šampionat, a u narednoj utakmici gostuje 8. oktobra upravo reprezentaciji Albanije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online