Subota 05.09.2015.
10:14
Vestionline

Albanci ponovo režirali skandal! (FOTO)

 

Ismail Morina, koji se takođe predstavlja i kao "Balista Morina", bio je uz "crne orlove" i u Kopenhagenu, sa kojima je pozirao na zajedničkoj fotografiji.

Selektor Danske Morten Olsen rekao je posle utakmice da je zgrožen fotografijom albanskih fudbalera i da takvim ljudima nije mesto u fudbalu. 

- Zgrožen sam slikom koju sam video pre meča na kojoj čovek koji je upravljao dronom stoji u hotelu sa albanskim igračima. To nije moralno i moram reći šta mislim o tome. Takođe, nema nikakve veze sa fer-plejom - rekao je Olsen.

Danac je istakao da ne razume presudu Suda u Lozani za koju tvrdi da je nepravedna. 

- Moramo da prihvatimo takav potez, ali ga ne razumem. Može se reći da je presedan. To nema nikakve veze sa pravdom. Malo sam zbunjen što UEFA nije uradila ništa povodom ovoga - naveo je selekor Danske.

 

#ready#for#the#game#balisti#xhaka#proud #TXH34 Posted by Taulant Xhaka on Friday, September 4, 2015

- Prešli smo preko tog problema, nismo ništa čuli od UEFA i mislim da je to nesportski. Ne samo zbog nas, nego i zbog Portugala, ni oni nisu sigurni. Poslednji mečevi biće izuzetno zanimljivi -podvukao je razočarani Olsen.

Nezamapćen incident u srpskoj prestonici dogodio se u oktobru 2014. godine, kada se iznad Partizanovog stadiona pojavila bespilotna letelica sa zastavom takozvane "Velike Albanije".

Reuters
Letela iznad Humske: Zastava "Velike Albanije" na meču protiv Srbije

Meč je prekinut, nakon čega su navijači uleteli na teren i usledili su incidenti.

Posle dugotrajnog procesa Sud za sportsku arbitražu dodelio je Albaniji tri boda, a Srbiji oduzeo tri i kaznio je sa dve utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu.

Danska i Albanija odigrali su nerešeno 0:0, a oba tima zadržala su šanse za plasman na prvenstvo Evrope sledeće godine u Francuskoj.

Srbija je savladala Jermeniju sa 2:0, ali je bez šansi za plasman na kontinentalni šampionat, a u narednoj utakmici gostuje 8. oktobra upravo reprezentaciji Albanije.

2024 © - Vesti online