Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.06.2015.
15:02
Tanjug A

Junak "orlića": Prvi penal u životu

Fudbaleri Srbije do 20 godina izjavili su danas da su presrećni zbog plasmana u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu i poručili da se neće zaustaviti na tome.

Tanjug/AP
Pobednički tim: Selekcija Srbije

Srbija je posle boljeg izvođenja penala pobedila selekciju SAD sa 6:5, a odlučujućih pogodak sa bele tačke postigao je Nemanja Maksimović.

- Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran, jednostavno sam zakoračio napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi - rekao je Maksimović.

On je dodao da je plasman u polufinale SP veliki uspeh za izabranike selektora Veljka Paunovića.

- Ovo su predivni trenuci radosti i sreće, ali u ovom trenutku sam toliko umoran da nemam snage previše ni da se radujem. Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje "nerviramo", da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje - rekao je Maksimović.

Golman i kapiten reprezentacije Predrag Rajković istakao je da je bio siguran u pobedu "orlića".

- Ovo su neverovatne utakmice, koje se nikad ne zaboravljaju. Bilo je teško u svakom pogledu, protivnik kvalitetan, vreme nam nije išlo na ruku, duvao je jak vetar. Tokom utakmice nisam imao baš mnogo posla, ali sam sačuvao koncentraciju da u 90. minutu sačuvam našu mrežu posle udarca Rubina i to je bila njihova najbolja prilika - rekao je Rajković.

Malo je falilo da Rajković od junaka postane tragičar, pošto je promašio jedan od odlučujucih penala. Ipak, Zvezdin čuvar mreže je na kraju ponovo odlično intervenisao i u devetoj seriji zaustavio šut protivnika.

- Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, nisam pogodio mrežu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale.. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali ja sam bio apsolutno siguran da cemo proći - naglasio je Rajković.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera na ovom šampionatu Sergej Milinković-Savić morao je igru da napusti pre kraja zbog lakše povrede.

- Osetio sam u finišu utakmice probleme sa listovima i najkorektnije je bilo da ustupim mesto nekome ko može kvalitetno da odigra do kraja. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, koja je trebalo da dođe i mnogo ranije, međutim nismo iskoristili prilike. Došlo je do penala, koje je bilo jako teško gledati sa klupe - rekao je Milinković-Savić.

Levi bek Nemanja Antonov rekao je da je njegov tim izvojevao tešku, ali sasvim zaluženu pobedu. 

- Bilo nam je jako teško na terenu, videlo se da smo se dosta istrošili u prethodnim utakmicama, pa je možda to izgledalo slabije nego što je neko očekivao, ali fizički i taktički smo maksimalno ispoštovali sve zahteve selektora Paunovića. Nije nas hteo gol, ali zaslužili smo ovu pobedu i plasman u polufinale - rekao je Antonov, kome noga nije zadrhtala ni kod penal serije.

- Nećemo još da slavimo, posao nismo završili, a nadam se da smo ponovo doneli radost u srca svih Srba, kako u otadžbini, tako i na Novom Zelandu gde imamo sjajnu podršku - dodao je Antonov.

Srbija će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Malija, dok će se u drugom polufinalu sastati Senegal i Brazil.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online