Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.06.2015.
16:38
Vestionline A

REČ JUNAKA: Srbijo čekaj nas, donosimo ti pehar šampiona!

Šta kažu oni? Oni koji su nas terali da ustajemo ujutru, koji su vratili veru da se u ovoj zemlji ipak igra dobar fudbal. Ma šta dobar, najbolji na svetu.

Tanjug/AP
Radost šampiona sveta

Reakcije junaka i svetskih prvaka posle meča kojim su postali besmrtni.

ŽIVKOVIĆ: ZA NIŠLIJE

- Neopisiv osećaj je pobediti Brazil u finalu, tek ćemo biti svesni šta smo sve uradili kad stignemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha od samog početka prvenstva, nismo odustajali kada je bilo teško i zasluženo smo prvi. Ovaj trofej je za ceo naš narod, a ja posvećujem i mom Nišu, kao i svim Nišijama - rekao je Živković.

MANDIĆ: NEKA "GRMI" MOJ HERCEG NOVI

- Neverovatno, neverovatno… Mi smo prvaci sveta… Verovali smo u to, a san se ipak ostvario. Ovo je dan koji nikada nećemo zaboraviti i koji će ostati za sva vremena. Pozdravio bih sve moje prijatelje iz Herceg Novog, ovo je trofej za njih, a ne bih želeo da zaboravim svog prvog trenera Milana Vukovića Pileta. Postigao sam protiv Brazila jedan od najdražih golova u karijeri, zatresti mrežu na ovakvoj utakmici je nešto o čemu sanja svaki fudbaler - istakao je Mandić.

GAJIĆ: ČEKAJTE NAS

- Narode, donosimo trofej svetskog šampiona u Srbiju… Čekajte nas i hvala vam do neba za svu pozitivnu energiju koju ste nam davali i na ovoj razdaljini. Ispisali smo modernu bajku srpskog fudbala. Ovo su dani velike sreće u kojoj ćemo još dugo uživati - ocenio je Gajić.

ŠAPONJIĆ: NAJJAČI SMO!

- Pobediti Brazil u finalu, ima li šta lepše… Teško je sad naći prave reči i opisati ono što osećamo… Poželeo bih svakome ko se bavi bilo kojim sportom da oseti ovakvu radost i da mu ceo svet kliče. Ponovo smo morali u produžetke, ali nije nas to pokolebalo. Najjači smo najjači - "grmi" Šaponjić.

Tanjug/AP
Junačina: Nemanja Antonov

ANTONOV: NEKA SLAVI KAČAREVO 

- Ponovo plačem od sreće, neka slavi srpski narod, neka slavi moje Kačarevo, sve ih puno pozdravljam. Kakav smo mi tim pobedili, nismo ni svesni šta se dešava. Ali ovi momci su heroji, ova grupa igrača može sve… Nema za nas granice… - rekao je Antonov.

RAJKOVIĆ: SRBIJO RADUJ SE, STIŽE PEHAR U BEOGRAD

- Ovo je trofej svih nas, mojih sjajnih saigrača koje mnogo volim i bez kojih ni ja ne bi bio proglašen za najbolje golmana prvenstva. Igrali smo fenomenalno ceo turnir, bio sam siguran da nas niko neće pobediti kad smo uspeli da prođemo onaj dramatični duel sa Mađarskom. Srbija neka se raduje, donosimo pehar šampiona u Beograd - kaže Rajković.

instagram.com
Maestralan: Sergej Milinković Savić

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ: SPECIJALISTI ZA PRODUŽETKE

-  Posle titule evropskog prvaka uspeo sam da oko vrata stavim i svetsko zlato. To je zaista veličanstveno i osećam se ponosno i srećno što sam deo ovog tima i ove sjajne grupe momaka. Ovo je izuzetan korak za sve nas, ogromna motivacija da u narednom periodu radimo još bolje i više i da slične uspehe beležimo i u seniorskoj konkurenciji. Brazil je bio daleko najteži protivnik na prvenstvu, ponovo smo morali u produžetke, ali postali smo već specijalisti za to. Drago mi je što sam dobio Bronzanu loptu, ona će pored zlatne medalje biti jedna od mojih najdražih uspomena sa Novog Zelanda - istakao je Sergej Milinković.

BABIĆ: ZA MOJU DUNJU, SRBIJU I REPUBLIKU SRPSKU

- Ovu titulu posvećujem svojoj porodici koja je uvek bila uz mene u najtežim trenucima, kao i svojoj devojci Dunji, ali i celoj Srbiji i Republici Srpskoj. Osećaj je neverovatan, mi smo svetski šampioni. To zvuči fenomenalno. Verovali smo od prvog dana, išli korak po korak, strpljivo, bez euforije… Bilo je i teških trenutaka, ali smo uspeli. Slavićemo još dugo ovaj dan - rekao je Babić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online