Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 23.06.2015.
18:23
mozzartsport.com A

Rasprodaja šampiona, ponude stižu sa svih strana Evrope

Vreme je da se naplate. Svi bismo voleli da ih gledamo još u Srbiji, ali objektivno, za tako nešto ne postoje uslovi. Zlatni "orlići" su trijumfom na Mundijalitu ispisali istoriju, ali i zasijali u najluksuznijem izlogu za mlade fudbalere.

Reuters
Skočila im cena: Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije

Dovoljno je baciti pogled u istoriju pa videti koliko je Mundijalito promenio neke velike karijere. Svi skauti koji nešto znače u fudbalu su sa posbenom pažnjom pratili dešavanja na Novom Zelandu i iz dana u dan podebljavali u beležnicama imena srpskih "orlića". Sada će krenuti lov na naš zlatnu decu.

Prema aktuelnom stanju stvari, više od polovine šampionske ekipe sa Novog Zelanda bi moglo da promeni klub u ovom prelaznom roku.

Predrag Rajković (Crvena zvezda) - Lion, Udineze, Briž, Steaua

U ovom trenutku ne postoji perspektivniji, a jeftiniji golman u Evropi. U Crvenoj zvezdi još nisu načisto šta će sa Rajkovićem. Uoči Mundijalita su bili spremni da ga prodaju za sumu oko 1.500.000 evra i Briž je bio najrealnija varijanta. Posle Mundijalita je druga priča. Francuzi pišu da je Lion ozbiljno zagrizao. Inače, 30 odsto obeštećenja ide Jagodini, tako da je Zvezda u situaciji da za najtalentovanijeg golmana Evrope uzme manje od 1.000.000 evra. Ako za tako minornu sumu prodaju Rajkovića na "Marakani" će se pravdati činjenicom o ogromnim dugovanjima i pritisku. Ali, zamislite situaciju zainteresovanih klubova. Svesni su kakav biser im se nudi i koliko mogu sa zarade na njemu, tako da im se otezanje ne isplati. Ako Zvezda bude umela da licitira i da pregovara onda može da zaradi više nego pristojnu sumu.

Nemanja Antonov (OFK Beograd) - Salcburg, Crvena zvezda

Njegova zvezda je zasijala na Novom Zelandu i predstoji mu meteorski uspon. Ovako atraktivni ofanzivni bekovi su suvo zlato na fudbalskom tžištu i garant brze zarade u budućnosti. Pominjalo se da je Salcburg spreman da plati 1.200.000 evra, ali pitanje je ko odlučuje o karijeri Antonova. Većina igrača Romantičara su klijenti Zahavijevog fonda. Antonov je i velika želja Grofa Božovića u Zvezdi, ali rukovodstvo kluba kao da beži od te opcije i na sve moguće načine traži alternative na poziciji levog beka.

Srđan Babić (Vojvodina) - Sosijedad, Napoli

Formalno je član Vojvodine, ali klub iz Novog Sada ga je još ranije "utopio" menadžerskom fondu kao što je to bio slučaj sa svim ostalim biserima koji su prethodnih godina ponikli u Voši. Novosadski crveno-beli za siću poklanjaju najtalentovanije igrače na kojima fondovi i menadžeri zarađuju višetruko veću sumu. Babić je prošlog leta bio na ivici prelaska u Sampdoriju, jedno vreme se spekulisalo da je na oku Barselone, odnedavno je interes pokazao i Napoli, ali izgleda da je sve gotovo oko prelaska u Sosijedad. Visina transfera nije poznata.

Tanjug/AP
Zaludeo večite: Mijat Gaćinović

Mijat Gaćinović (Vojvodina) - Groningen, Crvena zvezda, Partizan

Još jedno zlatno dete u vlasništvu investicionog fonda (75 odsto) i pokazatelj kako se radilo u Vojvodini. Za Gaćinovića su zagrizli večiti rivali, a donedavno je u konkurenciji bio i Groningen. Holanđani su izgledali kao favoriti, ali onda su se povukli.

- Neću da me unuci jednog dana gledaju kroz zatvorske rešetke. Koliko ja znam, Gaćinović je najbliži Crvenoj zvezdi - rekao je Groningenov čelnik Hans Nijland.

U Groningenu su imali neprijatno iskustvo sa menadžerom Zoranom Pavlovićem (zastupa i Gaćinovića) prilikom kupovine Filipa Kostića iz Radničkog.

Staniša Mandić (Čukarički) - Bolonja, Roma, Fiorentina

Strelac gola u finalu Mundijalita je zapalio Italiju! Iako tek treba da zablista u Čukaričkom, teško da će ga Brđani zadržati. Prvo se pominjala Roma, potom i Fiorentina, ali novi prvoligaš Bolonja je najviše zagrizla. Bolonji novac nije problem otkako je promenila vlasnika, a spona za transfer bi mogao da bude direktor Panteleo Korvino koji je za vreme mandata u Lećeu i Fiorentini često kupovao igrače sa ovih prostora.

Saša Zdjelar (OFK Beograd) - Olimpijakos

Olimpijakos ga je pre dve godine kupio od OFK Beograda za 300.000 evra i ostavio ga na Karaburmi kao pozajmljenog igrača. Sada je vreme za pravu šansu u Pireju. Grčki mediji pišu da će Zdjelar sigurno proći pripreme sa Olimpijakosom i najavljuju ga kao pojačanje koje ne košta ništa.

Sergej Milinković Savić (Genk) - Verder, Udineze

Još pre Mundijalita, krajem aprila je bilo jasno da će ovaj momak biti pod opsadom jačih i bogatijih klubova. Samo jedna sezona u Genku je bila dovoljna da pokaže od kakvog je materijala satkan. Interes Verdera i Udinezea datira još od proleća, a dva kluba ne odustaju od trke za Sergejev potpis. Transfer neće biti manji od 2.000.000 evra.

Tanjug/AP
Juri ga "pola" Evrope: Andrija Živković

Andrija Živković (Partizan) - Valensija, Čelsi, Sosijedad, Benfika, Sampdorija

Najatraktivniji "orlić" za strane klubove u ovom trenutku. Prethodna uprava Partizana je pokazala neznanje i nespobonost kada je takav biser prodala Zahavijevom fondu za samo 1.500.000 evra. Nema sumnje da će Izraelac zaraditi makar duplo na njemu. Živković je najbliži prelasku u Valensiju, a nije isključeno da ga ona pozajmi Benfiki. Međutim, Čelsi je takođe zainteresovan, s tim što bi ga prosledio na pozajmicu u Sampdoriju. Najmanje šanse se daju Sosijedadu.

Ivan Šaponjić (Partizan) - Anderleht, Porto, Benfika

Momak "inzagijevskog" njuha za gol bi mogao da bude još jedno dete koje Partizanovi navijači nisu stigli da zavole i spreme mu pesmu. Njegov menadžer Nenad Jestrović već duže vreme pokušava da obezbedi transfer u inostranstvo. Nudio ga je Anderlethu kao zamenu za Mitrovića, a tvrdio je da su Benfika i Porto u igri. U ovom trenutku nije realno da ga Partizan pusti za manje od 2.000.000 evra.

Marko Grujić (Crvena zvezda) - Porto, Hamburg

Talentovani vezista crveno-belih je slična priča kao i Jovanović. Potpuno je u vlasništvu Crvene zvezde  i celo obeštećenje ide klubu. Iako se očekivalo da dobije veću minutažu u Zvezdi i postane jedan od standardnih prvotimaca, vrlo lako bi moglo da se desi da već ovog leta napusti "Marakanu". Njegov menadžer Zoran Stojadinović ima ponude Porta i Hamburga, tako da je sada sve na Zvezdi. 

Vukašin Jovanović (Crvena zvezda) - Spartak Moskva

Jedan od retkih Zvezdinih bisera koji je 100 odsto u vlasništvu kluba i na kojem bi na "Marakani" mogli da zarade pristojan novac. Poput Šaponjića, nije se ni ustalio u timu Zvezde, a već bi mogao da spakuje kofere. Spartak iz Moskve je pokazao interesovanje za Jovanovića. 
S obzirom na to da i u Zvezdi planiraju iskusniji štoperski tandem sa Lukovićem i Rendulićem, a tu je i Pavićević, izgleda kao otvoren put za prodaju momka čije su suze radosnice obišle svet.

Miloš Veljković (Totenhem) - ?

Jedan iz kvinteta zlatne dece koja su osvojila duplu krunu je ugovorom vezan za Totenhem koji ga je slao na pozajmice u Midlsbro i Čarlton. Ali prema pisanju ostrvskih medija, ove sezone će dobiti šansu u prvom timu Pevaca bez obzira što je klub već potpisao dvojicu štopera Kirana Tripijea i Kevina Vimera. Ili će možda opet negde na pozajmicu?

POVEZANE VESTI

Utorak 23.06.2015. 22:22
Kad stize prikolica po orlice?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online