Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 15.11.2014.
00:48
Vestionline, blic.rs A

Ivanović: Muk u svlačionici! Matić: Da počnemo od nule

Po ko zna koju put fudbaleri Srbije su se obrukali, osramotili i sebe i naciju i ponovo bacili u "bedak" ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu u našoj zemlji. Kakvu šamarčinu su nam lupili Danci. Ponizili nas i još jednom pokazali da je fudbal u Srbiji "klinički mrtav", da mu je potreban lekar, a ne advokat. Pogotovo ne Dik Advokat, holandski stručnjak na zalasku karijere. Jedan od onih koji se uklopio u sivilo "orlova" bio je i kapiten Branislav Ivanović, koji je samokritično analizirao još jedan fijajsko u kvalifikacijama za EP 2016.

Gol Zorana Tošića na početku meča jedini dobar trenutak po Srbiju
 

"Mislim da u ovom trenutku nismo svesni koliko je bitno i važno igrati za reprezentaciju. Danska je ceo meč imala kontrolu, nismo uspeli da odgovorimo na njihovu igru, a mi smo celu utakmicu odigrali jako loše, naročito taktički", poručio je Ivanović, prenosi blic.rs.

Šta je Advokat doneo Srbiji? Ništa!

Kapiten "orlova" bavio se i mentalitetom igrača u srpskom fudbalu posle bolnog poraza.

"Uvek napravimo rezultat kada ga gradimo iz odbrane, kada nismo u svojim glavama 'majstori'. Kada pristupamo kao autsajderi onda pravimo dobre rezultate,

što se najbolje vidi u mlađim kategorijama. U momentu kada u A reprezentaciju dolazimo iz velikih klubova, nijedan igrač nije dovoljno posvećen kolektivu, a nas svi žele da pobede. To mora da se promeni i mislim da ovde nije stvar u pojedincu", naglasio je Ivanović.

Advokat najavio ostavku!

Defanzivac Čelsija opisao je i atmosferu u svlačionici posle utakmice.

"Bilo je jako mučno, gledali smo uglavnom jedni druge, malo smo pričali. Veoma je teška situacija i utiče na nas. Nismo napravili ništa da dobijemo ovu utakmicu. Mislim da ozbiljne reprezentacije ne mogu da izgube meč kod kuće iz kontra napada kada vode sa 1:0 na poluvremenu", dodao je Ivanović.
 

Poslušajte Boru Čorbu - Je*ite se, fudbaleri

On je govorio i o šansama orlova u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Pogled na tabelu nam ne daje zapravo da budemo veliki optimisti, naročito što gostujemo najjačim ekipama u našoj grupi, Portugalu i Danskoj, a imamo i meč sa Portugalom kod kuće", svestan je Ivanović da su šanse minimalne da vidimo Francusku 2016. godine.

Ni Danko Lazović nije opravdao poverenje selektora Dika Advokata

I drugi Čelsijev igrač, koji briljira u plavom dresu, ali kada obuče onaj crveni, to više nije onaj isti fudbaler, Nemanja Matić, teško je mogao da opravda igru "orlova".

"Kada se ovako završi, teško je pronaći reči. U prvih 20 minuta ličili smo na ekipu, dali smo gol, sve je krenulo kako treba. Nekako smo priveli kraju prvo poluvreme, a onda se u drugom naša igra raspala. Olako smo primili golove i izgubili utakmicu", rekao je Matić za blic.rs.

As Čelsija se osvrnuo i na stanje srpskog reprezentativnog fudbala.

"Moramo da krenemo od nule, da napravimo desetogodišnji plan i da vidimo kako ćemo dalje. Naša reprezentacija ne spada u vrh evropskog fudbala, ali postoje selekcije koje to takođe nisu, kao što je Belgija, pa je napravila tim za svaki respekt i od kojeg se svi plaše", naglasio je Matić.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 17:07
Јесте да је за мушкарце фудбал најважнија споредна ствар на свјету али ево иако сам женско имам и ја потребу да прокоментаришем синоћни меч.... Данас на ТВ слушам спортског коментатора о мечу и између осталог изјаву једног фудбалера, нисам му запамтила име, али изјавио је дословно овако...." ИГРАЛИ СМО ДОСТА ЛОШЕ...НИСМО ИМАЛИ НИКАКВУ ИДЕЈУ....." ??????????
Subota 15.11.2014. 12:59
Cuj biser "da pocnemo od nule"? Pa vi do nule treba da dogurate, daleko ste ispod nule mekinje.
Subota 15.11.2014. 11:58
Poći od nule ???Pa zadnjih 20 godina non-stop polazite od nule i ni makac !! Sinoć smo gledali igru reprezentacije Srbije koja se zove."pređi brigo na drugoga".Ko god da ima loptu gleda kako da se na brzinu riješi,a što je najgore niko nije zainteresovan da je primi sebi(Danci su bili zainteresovani).Ako neko ne želi da igra za reprenzetaciju poštenije je da to kaže nego da dolaz na poziv a onda 90.minuta čuva svoje noge za klub u kome igra.I ono glavno Srbija bi se trebala riješiti filozofa u fudbalu i organizovati lige kao i Škotska po deset u svakoj sa dvokružnim sistemom,jer ovo u Srbiji je igra na gomilo ledina bez fudbala,gledalaca i perspektive.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online