Subota 15.11.2014.
00:48
Vestionline, blic.rs

Ivanović: Muk u svlačionici! Matić: Da počnemo od nule

Gol Zorana Tošića na početku meča jedini dobar trenutak po Srbiju
 

"Mislim da u ovom trenutku nismo svesni koliko je bitno i važno igrati za reprezentaciju. Danska je ceo meč imala kontrolu, nismo uspeli da odgovorimo na njihovu igru, a mi smo celu utakmicu odigrali jako loše, naročito taktički", poručio je Ivanović, prenosi blic.rs.

Šta je Advokat doneo Srbiji? Ništa!

Kapiten "orlova" bavio se i mentalitetom igrača u srpskom fudbalu posle bolnog poraza.

"Uvek napravimo rezultat kada ga gradimo iz odbrane, kada nismo u svojim glavama 'majstori'. Kada pristupamo kao autsajderi onda pravimo dobre rezultate,

što se najbolje vidi u mlađim kategorijama. U momentu kada u A reprezentaciju dolazimo iz velikih klubova, nijedan igrač nije dovoljno posvećen kolektivu, a nas svi žele da pobede. To mora da se promeni i mislim da ovde nije stvar u pojedincu", naglasio je Ivanović.

Advokat najavio ostavku!

Defanzivac Čelsija opisao je i atmosferu u svlačionici posle utakmice.

"Bilo je jako mučno, gledali smo uglavnom jedni druge, malo smo pričali. Veoma je teška situacija i utiče na nas. Nismo napravili ništa da dobijemo ovu utakmicu. Mislim da ozbiljne reprezentacije ne mogu da izgube meč kod kuće iz kontra napada kada vode sa 1:0 na poluvremenu", dodao je Ivanović.
 

Poslušajte Boru Čorbu - Je*ite se, fudbaleri

On je govorio i o šansama orlova u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Pogled na tabelu nam ne daje zapravo da budemo veliki optimisti, naročito što gostujemo najjačim ekipama u našoj grupi, Portugalu i Danskoj, a imamo i meč sa Portugalom kod kuće", svestan je Ivanović da su šanse minimalne da vidimo Francusku 2016. godine.

Ni Danko Lazović nije opravdao poverenje selektora Dika Advokata

I drugi Čelsijev igrač, koji briljira u plavom dresu, ali kada obuče onaj crveni, to više nije onaj isti fudbaler, Nemanja Matić, teško je mogao da opravda igru "orlova".

"Kada se ovako završi, teško je pronaći reči. U prvih 20 minuta ličili smo na ekipu, dali smo gol, sve je krenulo kako treba. Nekako smo priveli kraju prvo poluvreme, a onda se u drugom naša igra raspala. Olako smo primili golove i izgubili utakmicu", rekao je Matić za blic.rs.

As Čelsija se osvrnuo i na stanje srpskog reprezentativnog fudbala.

"Moramo da krenemo od nule, da napravimo desetogodišnji plan i da vidimo kako ćemo dalje. Naša reprezentacija ne spada u vrh evropskog fudbala, ali postoje selekcije koje to takođe nisu, kao što je Belgija, pa je napravila tim za svaki respekt i od kojeg se svi plaše", naglasio je Matić.

2024 © - Vesti online