Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.05.2014.
11:20
mozzartsport.com A

Vidić po odlasku iz Mančestera: Kapiten mora uvek da bude kapiten

Više od dve i po decenije Mančester junajted je imao istog trenera, pa je i logično što Dejvidu Mojesu nije bilo lako da zameni ser Aleksa Fergusona. Otišao je posle manje od godinu dana, ali je utisak da navijači na Old Trafordu neće previše plakati za Škotom jer je otišao i Nemanja Vidić, a on je Junajtedu dao mnogo više, prenosi "Mocart sport".

 Nemanja Vidić
 

Pronela se i glasina da je otišao baš zbog neslaganja sa Mojesom... Deo tribine stoga samo žali što trener nije oteran ranije, jer bi to značilo da Vidić ostaje?
"Teško je odgovoriti na to pitanje", kaže u opširnom intervjuu za britanski Telegraf Vidić, koji priznaje da nije bio u baš idiličnim odnosima sa doskorašnjim šefom.


Engleskom struji i glasina da je Mojes na jednom treningu čak odvukao sa strane Vidića i Rija Ferdinanda, po mnogima najjači štoperski tandem u istoriji Premijer lige, i pokušao da dvojicu prekaljenih asova "nauči" kako da se brane kao Fil Džagijelka, trenerov miljenik iz perioda u Evertonu?!
"Ma to nije uopšte bitno", odmahuje rukom Vidić na pitanje da li se tako nešto zaista i desilo.


"Slušajte, šta se desi među igračima - ostaje među igračima. Ne pričaš ni o privatnim stvarima iz svoje kuće. A morate da razumete ko sam ja. Ja sam kapiten. Kapiten mora da bude kapiten. Mora da poštuje klub, mora da poštuje i trenera. Svaki problem je rešiv. Ili ga rešiš na lep način ili...", nedorečen ostaje novi defanzivac Intera.


Međutim, priznaje da Mojesov stil nije uvek bio po volji igrača, ali ističe da to ne znači da je 51-godišnji strateg loše radio posao. Jednostavno, nije uspeo da popuni rupu po odlasku ser Aleksa. Jedinu grešku je napravio tako što je pokušao da nametne autoritet timu koji je već imao svoj identitet. Ser Aleksov identitet.
"Bio je ovo period tranzicije. Dođe neko ko fudbal vidi na drugačiji način, neko ko hoće da igra drugačiji fudbal. Ovih poslednjih nekoliko utakmica smo igrali bolje jer Rajan Gigs deli mnoge ideje ser Aleksa Fergusona i mi smo na njih navikli. Ne kažem da je Dejvid Mojes imao pogrešne ideje, ali smo se mi komfornije osećali igrali fudbal na već određen način", pojašnjava Vidić.


Vidić, ipak, kaže i da nema sada svrhe tražiti razlog Mojesovog posrtanja. Veruje da se dojučerašnji šef maksimalno trudio, ponašao kao pravi profesionalac, ali da nije imao ni sreće pošto je na početku sezone imao izuzetno težak kalendar, pretrpeo poraze na gostovanjima kod Liverpula, Mančester Sitija... Uvukla se nervoza, ubrzo je iščezlo samopouzdanje...
"Bilo je teško. Znali smo da će biti teško osvojiti neki trofej, ali nismo očekivali da ćemo tako brzo ispasti iz konkurencije... Ali, nikada nismo dovodili u pitanje trenerove odluke", priseća se Vidić.


Međutim, ne krije da je atmosfera u svlačionici narušena.
"Svađali smo se. Ove godine više nego ikad. Ali, to je normalno. U teškim vremenima ljudi pokažu da im je stalo. Svi smo i dalje prijatelji. Svađali smo se kako bi popravili situaciju. Dugo smo zajedno i kada je tako onda možete jedan drugome da kažete neke stvari. Bilo je tu teških trenutaka".


Naravno, ni Mojes nije mogao da bude “pošteđen“ takvih razgovora, ali Vidić negira da su odnosi njih dvojice, iako se zna da se drže na distanci, bili baš toliko loši.
"Sve probleme koje sam imao u životu raščistio sam lično sa trenerom. Oči u oči. Tako uvek radim. Kada radiš sa nekim na dnevnoj bazi, a nisi srećan zbog svega što su učinili, normalno je da imate nekih razmirica. I onda pričaš sa trenerom. Ti si jedan od najiskusnijih igrača, neko ko je dugo tu, koji je imao uspeha i pokušavaš da pomogneš treneru. Nekad su iskreni razgovori neophodni. I mi smo ih imali. Svi smo mi ljudska bića. Ne slažemo se sve vreme, ali mora da se zna ko je trener. Moraš da poštuješ šefa. On je odgovoran", rekao je Vidić.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.05.2014. 19:14
Sta se sve desavalo u svacionici,njegov odnos sa Mojesom,dali je bilo svadje itd,itd,saznacemo jednog dana kad Vidara bude napisao svoju autobiografiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online