Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 09.01.2014.
15:17 >> 17:47h
M. Stojiljković - Vesti A

Šok na Old Trafordu: Mojes tera Vidića, Ferdinanda i Evru!

Menadžer Mančester Junajteda sprema čistku na leto, a prvi na udaru će se naći doskora nezamenjivi defanzivci, tvrde engleski mediji

Više im nije dobar: Nemanja Vidić

Igrali 1000 mečeva,

osvojili 30 trofeja
Ako se Dejvid Mojes odrekne Ferdinanda, Vidića i Evre izgubiće neverovastno iskustvo u ekipi, jer su njih trojica zajedno igrala preko 1000 mečeva za Junajted i osvojila 30 važnih trofeja (ne računajući Superkup Engleske).


Rio Ferdinand (35)
Došao u klub: 2002.
Mečevi: 444. Golovi: 8
Ove sezone: 13 - 0
Trofeji (10): Premijer Liga (6), Liga šampiona, Liga kup (2), SP za klubove

 

 

Nemanja Vidić (32)
Došao u klub: 2006.
Mečevi: 283. Golovi: 19
Ove sezone: 19 - 1
Trofeji (10): Premijer Liga (5), Liga šampiona, Liga kup (3), SP za klubove

 

 

Patris Evra (32)
Došao u klub: 2006.
Mečevi: 349. Golovi: 9
Ove sezone: 31 - 2
Trofeji (10): Premijer Liga (5), Liga šampiona, Liga kup (3), SP za klubove

U danu kad su italijanski mediji objavili da Nemanja Vidić neće na kraju sezone produžiti ugovor sa Mančester Junajtedom, već će karijeru nastaviti u Seriji A, kapiten "crvenih đavola" postigao je prvi gol posle tačno godinu dana.


Od tog pogotka protiv Liverpula (2:1), 13. januara prošle godine u Premijer ligi, pa do ovog u utorak u Liga kupu protiv Sanderlenda (1:2), mnogo toga se promenilo i u Mančester Junajted i u statusu srpskog defanzivca.


"Crveni đavoli", prošle sezone šampioni rekordni 13. put u Premijer ligi, doživeli su treći uzastopni poraz u jednoj nedelji (prvi put još od aprila 1992. godine) i produbili krizu u kojoj se nalaze posle ispadanja iz FA kupa na svom terenu od Svonsija (1:2) i zauzimanja skromnog 7. mesta u Premijer ligi posle 20. kola sa čak šest poraza, od toga četiri na Old Trafordu!


Naravno, ko prati fudbal, zna da se ova crna serija Junajteda poklapa se odlaskom u penziju slavnog škotskog stručnjaka Aleksa Fergusona i dolaskom na klupu njegovog zemljaka Dejvida Mojesa.


Novi menadžer "crvenih đavola" trenutno se ne snalazi najbolje u tranziciji, koja je u toku u klubu sa Old Traforda. Bar takav utisak ostavlja u medijima, ali i kod navijača razočaranih rezultatima i još više igrom ovog slavnog kluba.


Mojes ostavlja utisak neodlučnog trenera zatečenog novonastalom situacijom, nema jasnu koncepciju šta raditi i kako izaći iz krize. Samim tim nejasna je i sudbina igrača kojima ističe ugovor na kraju sezone, a bez kojih se doskora nije mogao zamisliti prvi tim. Među njima su naš Nemanja Vidić (32 godine), ali i Francuz Patris Evra (32), Velšanin Rajan Gigs (40) Englezi Rio Ferdinand (35) i Majkl Kerik (32)...


Politika Mančester Junajteda je da igračima koji pređu 30 godina ponude produžetak ugovora samo na godinu dana, što je nedavno i učinjeno u slučaju sa Majklom Kerikom.

 


 

Šta me snađe: Dejvid Mojes

Svi ostali i dalje su "ni na nebu ni na zemlji" kad je u pitanju njihova sudbina na Old Trafordu. Tim povodom je "Dejli mejl" objavio da će Nemanja Vidić, Rio Ferdinand i Patris Evra, trojica fudbalera koji su godinama činili neprobojan bedem u odbrani Mančester Junajteda, verovatno biti žrtve Dejvida Mojesa, koji planira čistku na Old Trafordu.

Takođe, menadžer "crvenih đavola" planira da se na leto reši nekih neželjenih i nezadovoljnih fudbalera, pa osim što Ferdinandu, Vidiću i Evri neće ponuditi nastavak saradnje, mogao bi da proda i neke mlađe igrače poput Čičarita, Nanija, Andersona, Aleksa Batnera i rezervnog golmana Andersa Lindegarda, ističe ovaj list.


Ali ono što najviše plaši sve na Old Trafordu jeste situacija oko dvojice glavnih igrača, odnosno odbijanja Vejna Runija da potpiše novi ugovor i pada forme Robina van Persija. Holanđanin je trenutno povređen, a pojedini mediji su čak pisali da i on razmišlja o odlasku, nezadovoljan treninzima i sistemom rada Dejvida Mojesa.

Bilo kako bilo, posle najgore serije rezultata Mančester Junajteda još od 1992. godine, novi menadžer nije komentarisao pisanje medija, već je za loše rezultate optužio sudije zbog čega je Fudbalska Asocijacija najavila pokretanje postupka protiv njega. Mojes je posle poraza od Sanderlenda izjavio da njegov tim "osim protiv rivala, mora da igra i protiv sudija", kao i da su se svi na klupi Junajteda "smejali nekim odlukama arbitara"...


Na sve muke "crvenih đavola" na terenu, pridodale su se i one na tribinama, pošto Disciplinska komisija Fudbalske Asocijacije istražuje kako su navijači engleskog šampiona uneli i zapalili nekoliko baklji na meču sa Sanderlendom.

Ne pravite grešku kao Liverpul
"Dejli Mejl" podseća na sličan scenario, koji je početkom 1991. snašao Liverpul, kad je tadašnjeg šampiona Engleske napustio legendarni Škot Keni Dalgliš, a nasledio ga zemljak Grem Sunes, koji se "preko noći" odrekao nekoliko iskusnijih igrača i zbog loših rezultata bio smenjen posle tri godine.
Čak je i Aleks Ferguson tada prokomentarisao:
- Sunes je napravio pravi potez, ali suviše brzo, dobar je lik, ali malo nagao i to ga je koštalo.
Liverpul je u međuvremenu osvojio nekoliko važnih trofeja, uključujući Ligu šampiona i FA kup, ali od tada još uvek čeka na titulu u Engleskoj.

 

Vidić čeka jubilarni 200. meč u Premijer ligi
Ako Nemanja Vidić za vikend bude u startnoj postavi Junajteda, biće mu to jubilarni 200. meč u Premijer ligi, ukupno 284. u dresu "crvenih đavola".
Junajted u subotu dočekuje velikog dužnika, tim Svonsija, koji ga je prethodnog vikenda izbacio iz FA kupa pobedom na Old Trafordu (2:1).


Nemanjin odlazak iznenađenje, Rio se sprema za penziju
Engleski ogranak ESPN-a navodi da će, ukoliko se tvrdnje "Dejli mejla" obistine, odlazak Nemanje Vidića sa Old Traforda biti najveće iznenađenje.
Isti izvor navodi da će Rio Ferdinand svakako na kraju sezone završiti karijeru.


I Napoli bi Srbina, posle Barselone, Juventusa, Fiorentine...
Nemanja Vidić u svakom slučaju ne bi trebalo da brine. Činjenica da će na kraju sezone biti slobodan igrač, privlači mnoge klubove. Juče su se pominjali Barselona, Fiorentina, Juventus, a danas i Napoli...
- Vidić je odličan igrač i lako će naći novi klub. Ponuda ima, ali nećemo da žurimo, do leta ima još mnogo vremena. U ovom trenutku isključio bih produžetak saradnje sa Mančester Junajtedom - rekao je Vidićev agent Silvano Martina.

 

Pike čeka raširenih ruku kapitena Junajteda
Španski El Mundo Deportivo piše da se eventualnom dolasku Nemanje Vidića u Barselonu najviše raduje Đerar Pike, španski reprezentativac, koji je prošao fudbalsku školu Mančester Junajteda i jedan period u prvom timu proveo sa srpskim defanzivcem.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.01.2014. 21:19
ovi fudbaleri su preplaceni i arogantni,narod ne treba vise da ide na stadione,jbs fudbal 22-ve budale trce za loptom,i za to uzimaju milione. bavite se sportom rekreativno,ne sedite kuci da gledate ove nepismene fuzbalere,a narocito ne kupujte karte i ne finansirajte ih !! sta me briga za vidica i mancester
Četvrtak 09.01.2014. 20:14
Uvek sam u svojim komentarima o ovom kvazi-treneru Mojesu govorijo da je kurton-trener ,a ova njegova kobajagi izjava je u potpunosti potvrda za to,on jednostavno mora da da ovakvu izjavu nebili se nekako izvukao iz cele ,pogotovo sada kada je menadzer Nemanje Vidica izjavio da Nemanja nece produziti ugovor sa Junajtedom i da ce na kraju sezone moci da ode iz kluba bez obestecenja.A sto se tice ovih drugih dvojice,svima je poznato da je Evra izjavio da mu je ovo poslednja sezona u Engleskoj i da zeli da se vrati u svoj maticni klub Monako,a Ferdinand je takodje izjavio pre ove Mojesove izjave- 1 deo---
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online