Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.02.2014.
14:56 >> 16:12h
M. Stojiljković - Vesti A

Mojes posle Arsenala: To je pravi Vidić!

Videli ste koliko je naš kapiten dobar, koliko znači njegovo iskustvo, na žalost napadači su mogli bolje - rekao je menadžer Mančester Junajteda posle 0:0 u derbiju sa londonskim "tobdžijama".

Odbrane u glavnim ulogama: Vidić i Evra intervenišu ispred Žirua i Čemberlena iz Arsenala

Nemanja čeka 300. utakmicu
Nemanji Vidiću je meč protiv Arsenala bio 286. u dresu Mančester Junjateda. Nedostaje mu još samo 14 da stigne do 300 što je dostižno pošto do kraja Premijer lige ima još 12 utakmica, plus minimum još dve u Ligi šampiona, a verovatno i više...
Od 286 mečeva 203 je odigrao u Premijer ligi, 49 u Evropi, 18 u FA kupu, 11 u Liga kupu i pet u ostalim takmičenjima. Ukupno je postigao 19 golova.

Osvojio je pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i pet trofeja Komjuniti Šilda (Superkup Engleske).

Kad kapiten Nemanja Vidić (na čelu Junajtedove odbrane) zaigra kako ume, onda "crveni đavoli" ne mogu da prime gol. Ipak, to je nedovoljno da se pobedi u derbiju kakav je bio duel sa Arsenalom u Londonu (0:0). Jer, zakazali su oni od kojih se očekuju pogoci - Robin van Persi i Vejn Runi. Prvi je promašio par izglednih šansi, a drugi je daleko od svoje prepoznatljive igre.


I generalno, veliki derbi Premijer lige između doskora vodećeg Arsenala i šampiona Mančester Junajteda razočarao je ljubitelje fudbala širom sveta. Iako statistika kaže da su "tobdžije" imale 57 odsto posed lopte i uputile čak 17 šuteva ka golu, spram Junajtedih šest, izostao je spektakl. I jednima i drugima je najvažnije bilo da - ne izgube.


E, u takvoj igri do izdražaja su došle čvrste odbrane, a Junajted je predvođen Vidićem izgledao baš kao nekad, kao kad su on i Rio Ferdinand (igrao drugo poluvreme) smatrani najboljim defanzivnim tandemom na planeti.


- Videli ste večeras koliko je Nemanja Vidić dobar. Videli ste i Ferdinanda kad je ušao u drugom poluvremenu. Njihovo iskustvo nam je mnogo značilo. Momci u odbrani su odradili zaista veliki posao - nahvalio je defnzivce menadžer Junajteda, Dejvid Mojes. - Voleo bih da smo u napadu bili malo bolji, Robin Van Persi je imao sjajne prilike, ali i njihov golman zaslužuje pohvale za odranu u finišu meča.

Mojesov neslavan rekord
Dejvid Mojes je u sredu na stadionu Emirejts povećao neslavan rekord na 49 premijerligaških utakmica bez pobede u gostima protiv nekog od engleskih velikana - Liverpula, Čelzija, Arsenala i Mančester Junajteda, koji sad trenira.
Ovaj škotski stručnjak je od 2002. do 2013. vodio Everton, a prošlog leta je nasledio Aleksa Fegusona na Old Trafordu.

Strateg "crvenih đavola" poručuje da šampion nastavlja borbu bar za četvrto mesto i Ligu šampiona iako za Liverpulom, koji je trenutno četvrti, sad zaostaje čak 11 bodova.


- Ako je neki klub znao da pobeđuje u drugom delu sezone i vršio pritisak na rivale iznad sebe, onda je to Mančester Junajted. Nastavićemo da se borimo - poručio je Mojes.


Junajted je trenutno sedmi na tabeli sa 42 boda, čak 15 manje od vodećeg Čelzija. Duel sa Arsenalom bio je treći uzastopni bez pobede u Premijer lige, posle razočaravajućeg remija na Old Trafordu sa Fulamom (2:2) i poraza u Stouku (1:2), čak petog od januara ove godine, računajući eliminacije iz FA kupa i Liga kupa. Baš mnogo...

Uspeh u Ligi šampiona bio bi pravi melem na ranu
Junajted u subotu ponovo gostuje u Londonu, ovog puta ekipi Kristala Palasa, a onda sledi nastavak Lige šampiona i prvi duel osmine finala sa Olimpijakosom u Atini.
To je takmičenje u kome je Junajted pokazao najsigurnije igre ove sezone i lako osvojio prvo mesto u svojoj grupi. Dobre partije u nastavku Lige šampiona sigurno bi za Vidića i saigrače bio pravi melem posle razoračavajućih rezultata u Premijer ligi i ispadanja iz oba domaća kupa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online