Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.01.2014.
17:44
M. Stojiljković - Vesti A

Surovo: Ovo je najgori Mančester Junajted za 30 godina

Aleks Fergsuon je to znao i prvi je iskočio iz broda koji tone, izjavio je nekadašnji fudbaler "crvenih đavola", Gordon Hil, razočaran igrom i rezultatima engleskog šampiona

Većina su prosečni igrači: Kad zaustavite Vejna Runija zaustavili ste i Junajted

Bivši fudbaler Mančester Junajteda i reprezentaije Engleske, 59-godišnji Gordon Hil, pošteno je za "Dejli mejl" izvređao sadašnji sastav "crvenih đavola".


- Ovo je najgori tim Mančester Junajteda koji sam gledao na Old Trafordu za poslednjih 30 godina - rekao je Gordon Hil i "optužio" Aleksa Fergusona da je prvi napustio brod koji tone.


- Većina igrača u timu je dostigla svoj vrhunac i sad im karijere idu silaznom linijom. Ferguson je to sigurno znao. Ostavio je Dejvidu Mojesu ekipu koja je osvojila titulu, ali u kojoj je sad trebalo prečistiti osušene grane. E, to je nasledio Mojes, a vidimo kako to za sada ide.

Hil je prokomentarisao i neke igrače pojedinačno.

- U ovom timu nemate igrača pravog kalibra. Ako vam protivnik izoluje Vejna Runija, vaša igra potpuno staje. Van Persi ima problem sa povredama i tu dolazi znak pitanja. Imamo recimo Denija Velbeka koji ponekad izgledao kao gotov proizvod, ali on nije gotov proizvod. Hoćete da mi kažete da je Kris Smoling bolji od Džona O'Šeja? Imate Nanija, koji bi trebalo da bude krilo, Ešli Jang nije ni tu ni tamo... Sad odjednom imamo prosečne igrače, a kad imate prosečne igrače, onda ne možete da bude konkurentni u borbi za trofeje.

Nekadašnji igrač Junajteda pokušao je da bude slikovit i - duhovit.

- Mislim da trenutno vlada pravi haos u klubu, svake nedelje ekipa igra u različitoj formaciji, različitim stilom igre i sa različitim igračima. Kao da svakog petka bacate novčić da vidite ko će vam za vikend biti u timu.

Junajted u nedelju u derbiju Premijer lige gostiju Čelziju na Stamford Bridžu i to je novi veliki test za šampiona Engleske. Hil, uprkos kritikama, želi da stane na stranu Dejvida Mojesa.

- Navijači Junajteda su veoma strpljivi, veoma zahtevni i veoma lojalni. Sad bi mogli da se pomire sa činjenicom da ove sezone neće osvojiti nijedan trofej, jer je ovo proces stvaranja i obnove tima. Pitanje je samo koliko će oni čekati da taj proces počne da daje rezultate? Mislim da će ovaj drugi deo sezone biti najveći izazov za Dejvida Mojesa koji je ikad imao.

Gordon Hil je odigrao više od 100 utakmica za Junajted između 1975. i 1978. godine kad "crveni đavoli" nisu bili ni blizu uspešni kao poslednjih decenija. Bio je deo tima koji je osvojio FA kup 1977. godine zajedno sa legendama Semom Mekilrojem i Stivom Kopelom...

Gordon Hil danas

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online