Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.04.2014.
11:15
Vesti, Beta A

Veterani Liverpula igrali meč za poginule na Hilsborou

Legende Liverpula, podeljene u domaće i inostrane zvezde, odigrale su na prepunom Enfild Roudu dobrotvorni meč u znak sećanja na 96 navijača tog kluba koji su poginuli u tragediji na stadionu Hilsboro 15. aprila 1989. godine.

 "Lokalne legende": Mark Rajt, Majkl Tomas, Stiv Mekmanaman, Dejvid Džejms, Rob Džons, Džon Barns (stoje), Majkl Oven, Dejvid Barouz, Gari Mekalister, Robi Fauler i Džejson Mekatir


 

I glumac na terenu
Liverpul (lokalne legende): Džejms, Džons, Mekatir, Baruoz, Rajt, Mekalister, Tomas, Barns, Mekmanaman, Oven, Fauler. Igrali su još: Vork, Kenedi, Mekmahon, Tompson, Rednap, Vilan, Oldridž, Raš i Dalgliš. Trener: Dalgliš.
Liverpul (internacionalne legende): Vesterveld, Babel, Hipija, Bjernabi, Kvarme, Haman, Molbi, Čejru, Šmicer, Garsija, Litmanen. Igrali su još: Ksavijer, Diao, Hegem i Džon Bišop (engleski glumac i komičar). Trener: Ulije.

"Lokalne legende" su činili fudbaleri iz Velike Britanije i Irske, a trener je bio najbolji igrač kluba svih vremena Keni Dalgliš. Ekipu "stranaca" vodio je Francuz Žerar Ulije, koji je 2001. godine na klupi Liverpula osvojio pet kup trofeja. Rezultat je naravno bio u drugom planu, a meč se završio nerešeno 2:2.


Vodeći gol za "lokalne legende" postigao je 39-godišnji Robi Fauler, a izjednačio je godinu stariji Vladimir Šmicer. Posle toga su "internacionalne legende" povele pogotkom Bruna Čejrua (35), da bi Fauler izjednačio iz penala pred sam kraj meča.

Utakmicu je organizovala grupa za podršku porodicama poginulih. Hiljade navijača gledali su legende među kojima su bili Jan Raš, Džon Barns, Alan Kenedi, Džejmi Karager, Robi Fauler, Majkl Oven, Sami Hipija, Jari Litmanen, Markus Babel...

Legende: Jan Raš i Keni Dalgliš
 

Kako prenosi Bi-Bi-Si, pomoćink Dalgliša, Roj Evans rekao je da su igrači ovde bili na drugom mestu, iza porodica poginulih na Hilsbrou.

Prošle nedelje obeležena je 25. godišnjica meča polufinala FA Kupa, koji je Liverpul igrao protiv Notingem Foresta na stadionu Šefild Venzdeja. Ceremonija sećanja održana je prošlog utorka na Enfildu.

Podrška: Sami Hipija
 

Nova istraga o poginulim navijačima odložena je do 22. aprila. Ona je otvorena pošto su posle nezavisnog izveštaja 2012. godine ukinute presude da je tragedija bila slučajna.  

Kao nekad: Stiv Mekmanaman i Luis Garsija

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online