Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.08.2013.
21:01
Mozzartsport A

Spektakl na Enfildu: Džerard proslavio 15 godina u Liverpulu

U "rimejku" iz 2004. godine, organizovanom u čast kapitena "crvenih", prvak Grčke Olimpijakos pobeđen sa 2:0.

Čitava karijera je u jednom klubu: Stiven Džerard je ostao veran Liverpulu

Veliki klub – veliki kapiten! Slavni Liverpul danas je na gospodski način, kako i priliči gigantu, upriličio testimonijal, meč u čast 15 godina profesionane karijere Stivena Džerarda.

Tim povodom "crveni" su pogocima Džoa Alena i Džordana Hendersona na Enfildu savladali Olimpijakos 2:0 i nisu slučajno izabrali da im baš tim iz Pireja uveliča svetkovinu. Naime, protiv Grka je upravo Džerard decembra 2004. postigao, kako sam reče, jedan od najdražih golova u karijeri. Olimpijakos je vodio na poluvremenu sa 1:0, Liverpul je uspeo da preokrene na 2:1, ali je to bilo nedovoljno za dalji plasman, sve dok u završnici poslednjeg susreta grupne faze Lige šampiona Džerard nije zategao desnicu, kako sam on zna, pogodio za 3:1 plasman u osminu finala i utabao stazu ka kasnijem osvajanju Lige šampiona u Istanbulu.

"Taj gol je svakako među tri koja su obeležili moju karijeru, zato smo i pozvali Olimpijakos u goste. Podsećam da je to bio jako emotivan trenutak za naše navijače, pa smo želeli da im se vrate te lepe slike iz 2004“ rekao je Džerard uoči meča.

A sve je danas na Enfildu bio – spektakl. Stigle su zvanice sa svih krajeva Engleske i Evrope, u loži je bio selektor Roj Hodžson, pored njega Francuz Žerar Ulije, koji je sad već daleke 1998. prvi skupio hrabrost da malom Stivenu pruži šansu u velikom klubu. Razumljivo, kakav bi ovo događaj bio bez Robija Faulera. Samo što se legendarni napadač nije ušunjao među zvanice na tribinama, nego je i njemu ukazana čast da odigra nekoliko minuta pred egzaltiranim Kopom. Igrao je i Džejmi Karager, koji je na kraju prošle sezone okačio kopačke o klin i prešao u sportske komentatore.

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers predstavio je novajlije Minjolea, Kolo Turea, Aspasa i Luisa Alberta, bio je tu i Luis Suarez, o čijem se transferu u Arsenal ili Real Madrid sve glasnije govori, ali to što je ušao u drugom poluvremenu nije baš preterano interesovao gledaoce, jer su sve oči bile uperene ka - kapitenu.

Stiven Džerard se na terenu pojavio u društvu tri ćerkice, a pristalice kluba su mu transparetom poručile šta od njega očekuju. Na jednom je pisalo:


"Molimo te, Stivi, još 15 godina“, aludirali su na njegovu odanost klubu u kome je ponikao i da su u Premijer ligi takvu posvećenost oličenu u činjenici da kompletnu karijeru provedu na jednom mestu imali još jedan njihov miljenik Džejmi Karager, zatim Rajan Gigs, Pol Skols (Mančester junajted), Toni Adams (Arsenal), Džon Teri (Čelsi), Metju Le Tisije (Sautempton) i Lion Osman (Everton).

Zato su mu na kraju meča zapevali nadaleko poznatu himu "You'll never walk alone“.

Stiven Džerard je zvanično drugi najbolji fudbaler u istoriji Liverpula, posle legendarnog škotskog napadača i kasnije menadžera "crvenih" Kenija Dalgliša.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online