Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.04.2014.
11:55
M. Stojiljković - Vesti A

Klop: Subotić u pravu, a Slovenci pomogli Realu

Potpuno se slažen sa Nevenom, momci su odigrali meč sa udžbenike, ali preskupo nas je koštao ubedljiv poraz u Madridu. Mada, da je sudija isključio Alonsa... - kaže trener ekipe iz Dortmunda

Svi ga hvale: Miloš Jojić i Pepe iz Real Madrida

Nemački mediji: Bravo, Miloše
Miloš Jojić je imao čast da mu utakmica protiv Real Madrida bude prva u karijeri koju je odigra od prvog do poslednjeg minuta u Ligi šampiona. I potpuno je opravdao poveremke koje mu je ukazao trener Jirgen Klop.
Nemački mediji ističu da je doskorašnji fudbaler Partizana bio uz dvostrukog strelca Marka Rojsa najzapaženiji igrač u timu Borusije.
I statistika govori u to ime: Jojić je imao 76 odsto uspešnih dodavanja (50 od ukupno 66), a pretrčao je i 12.858 metara po čemu je bio jedan od najistaknutijih na utakmici.

Da postoji idealan način da što časnije ispadnete iz nekog takmičenja, onda biste odabali ovo što smo mi prikazali u revanšu protiv Reala. To je istakao Jirgen Klop, trener Borusije, pošto su njegovi igrači posle ubedljivog poraza u Madridu od 3:0 u revanšu u Dortmundu uspeli da pobede sa 2:0. Da su imali samo malo više sreće mogli su da prirede jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Lige šampiona.

Klop je posle meča tešio i čestitao svojim igrača, a tu je bio i srpski reprezentativac Neven Subotić koji se još uvek oporavlja od teške povrede i operacije koje je imao krajem prošle godine.


- Neven Subotić, sa kojim sam se prisno pozdravio posle meča, rekao mi je da ponosan što je deo ovog tima. To je apsolutno tačno i upravo onako kako i ja sve ovo vidim - rekao je Jirgen Klop za zvanični sajt Borusije. - Snimak ovog meča trebalo bi arhivirati i čuvati kao primer, pokazati timovima kako treba igrati u revanšu kad prvi meč izgubite sa 3:0. Neverovatno je kako su momci dobro odigrali utakmicu. Videla se u njihovoj igri velika želja da prođu dalje. Plan koji smo imali pre meča ispoštovali su na terenu 100 odsto. Na žalost to nije bilo dovoljno, na kraju smo eliminsani. Ali tako je to u Ligi šampiona. Morali smo da postignemo gol u prvom meču u Madridu.

Buvač "čestitao" Slovencima
Neobična scena zabeležana je u 17. minutu kad je sudija iz Slovenije, Damir Skomina, stekao se utisak prestrogo pokazao na penal za Real. Lopta je tada pogodila Lukaša Piščeka u ruku, koju je držao uz telo i pritom se okrenuo, ali je arbitar bio neumoljiv.
Istog trenutka pomoćnik Jirgena Klopa, Srbin Željko Buvač, prišao je četvrtom sudiji pored aut-linije i "čestitao" mu na toj odluci, dok je trener Borusije smirivao svog asistenta u stilu "ma, pusti ih, neka im bude".
Srećom po Borusiju, golman Vajdenfeler je majstorski odbranio penal Di Mariji.

Borusija je u revanšu pobedila golovima Marka Rojsa u 24. i 37. minutu. Prethodno je golman i kapiten Roman Vajdenfeler odranio sumnjivo dosuđen penal Anhelu Di Mariji, a kasnije je stativu pogodio vezista "žuto-crnih", Jermen Henrih Mkhitarjan.


- Hoću još jednom da kažem da je ova utakmica toliko dobro odigrana da apsolurno nema nijedan igrač koga bi trebalo kriviti što nismo prošli dalje. Momci su bili sjajni, a atmosfera na tribinama fantastična. Nismo ove sezone doneli mnogo radosti našim navijačima, ali večeras su mogli da uživaju u odličnoj igri celog tima.


Novinari su podasetili na Henriha Mkhitarjana, koji je propustio dve-tri velike prilike, uključujući pogođenu stativu iz čiste situacije pri rezultatu 2:0.


- Odigrao je sjajan meč, ma, perfektan. Tačno je da je imao dva momenta kad je mogao da postigne gol, ali bilo bi pošteno odgledati celu utakmicu, a ne suditi nekome na osnovu dve promašene šanse. Bilo je još prilika večeras, ali i barem pet stopostotnih prilika koje nismo iskoristili u Madridu. Da smo tada postigli barem gol, sad bi sa 2:0 prošli dalje. Ali to je fudbal. Da smo birali kako bi bilo najbolje da ispadnemo iz Lige šampiona, ovo bi verovatno bio taj scenario. Stvarno možemo da budemo ponosni na način na koji završavamo takmičenje - istakao je Jirgen Klop.


Bilo kako bilo, Real će u petak čekati žreb i rivala u polufinalu Lige šampiona, dok ekipi Nevena Subotića i Miloša Jojića ostaje samo da uspešno završio takmičenje u Bundesligi, gde trenutno kao drugoplasirana ima obezbeđen direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone.
 

Sudija, a crveni karton za Ćavija Alonsa?
Iz Borusije imaju mnogo prigovora na sudije iz Slovenije, na čelu sa Damirom Skominom. Po Jirgenu Klopu ključni trenutak meča dogodio se početkom drugog poluvremena.
- Sećate se drugog teškog faula koji je napravio Ćavi Alonso. Veoma poštujem tog momka kao igrača, ali on je tada zaslužio žuti karton. A kako je već imao jedan, tad je trebalo da dobije crveni i bude isključen. Bilo je to u 52. minutu, da je Real tada ostao sa 10 igrača, a mi smo u tom trenutku bili u velikom zamahu, mislim da bi se Španci teško izvukli do kraja meča - smatra trener Borusije.

Imao šta da im prigovori: Jirgen Klop u razgovoru sa sudijama iz Slovenije

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online