Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.04.2014.
13:01
Beta A

Klop o Borusiji kao autsajderu, Anćeloti o desetoj tituli

Trener fudbalera Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop je rekao da je njegova ekipa autsajder u sutrašnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida, ali da ima šanse za dobar rezultat koji će joj u revanšu omogućiti šansu za prolaz u polufinale.

 Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop
 

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sutra od 20.45 časova u Madridu igraju protiv
Reala prvu četvrtfinalu utakmicu Lige šampiona. To je repriza polufinala iz prošle sezone, kada je nemački tim prošao u finale ukupnim rezultatom 4:3.


U prvoj utakmici napadač Borusije Robert Levandovski je dao četiri gola, ali sutra neće biti u timu zbog suspenzije.

"Sa našim budžetom i listom povređenih igrača mi smo autsajderi u ovom duelu. Međutim, uvek sam govorio da nije potrebno da budete najbolji tim na svetu, već da budete sposobni da pobedite najbolje svetske ekipe, a Borusija može da pobedi najbolje", rekao je Klop za list Marka.


"Borusija ima šanse i možda možemo da ih uhvatimo. To je najvažnije", dodao je Klop.


Trener "milionera" rekao je da je njegova ekipa, uprkos neverovatnim problemima, na korak od postavljenih ciljeva sa početka sezone.

"Sezona je od početka bila teška. Suočili smo se sa neverovatnim izazovima i problemima sa povredama, bez presedana. Nikada nisam doživeo ništa slično, ali blizu smo ostvarivanja ciljeva koji su postavljeni na početku sezone. Drugi smo u Bundes ligi, igramo u polufinalu Kupa i četvrtfinalu Lige šampiona", rekao je Klop.


"Igraćemo kao i uvek. Pokušaćemo da nametnemo našu igru na Bernabeu. Real je favorit, ali pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat koji će nam dati šansu u revanšu", dodao je Klop.


Od ranije je poznato da do kraja sezone neće igrati Neven Subotić i Jakub Blaščikovski, a sutrašnji duel propustiće Marsel Šmelcer i Sven Bender.


Borusija u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede protiv Štutgarta rezultatom 3:2, a Real posle pobede sa 5:0 protiv Rajo Valjekana.

 Trener Real Madrida Karlo Anćeloti
 


Real ove sezone pokušava da osvojio 10. titulu prvaka Evrope, a predsednik kluba Florentino Peres uložio je mnogo novca u prelaznom roku, kako bi taj cilj ostvario. Između ostalih, u klub je stigao Geret Bejl, za rekordan transfer od 100 miliona evra.


Real je poslednji put trijumfovao u Ligi šampiona 2002. godine, a poslednji put u tom takmičenju je izgubio prošle sezone od Borusije iz Dortmunda.


Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa pobedom protiv Raja od 5:0, uspela da prekine niz poraza u prvenstvu (od Barselone i Sevilje) i da očekuje dobru atmosferu sutra na Santjago Bernabeu.

"Bližimo se kraju sezone, u dobroj smo formi, psihički smo dobro reagovali na dva poraza i optimisti smo. Biće dobra atmosfera na stadionu. Svi sanjaju 10. titulu i znaju da možemo da je osvojimo ako budemo ujedinjeni", rekao je Anćeloti.


U ekipi Reala biće najbolji strelac Kristijano Ronaldo, koji je ove sezone dao 44 gola u svim takmičenjima. On je u sedam utakmica u Ligi šampiona ove sezone dao 13 golova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online