Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 21.03.2014.
09:13
M. Stojiljković - Vesti A

Konačno: Bane u Parizu kod Zlatana!

Nemanja Vidić na Old Trafordu čeka minhenski Bajern, dok Miloš Jojić i Borusija idu u Madrid na noge kraljevskom Realu.

Posle Drogbe, čekaju ga dueli sa Ibrahimovićem: Branislav Ivanović

Atletiko u Barseloni
Četvrtfinale Lige šampiona:
Barselona - Atletiko M.
Real M. - Borusija D.
PSŽ - Čelzi
Mančester J. - Bajern

Mečevi se igraju 1. i 2. aprila, revanši 8. i 9. aprila.

Branislav Ivanović konačno stiže u Pariz! Toliko su letos i ove zime mediji selili srpskog defanzivca iz Čelzija u Pari sen Žermen da se sudbina malo poigrala na žrebu u Nionu i kapitena "orlova" spojila sa "svecima". Pari sen Žermen - Čelzi jedan je od četiri spektakularna para u u četvrtfinalu Lige šampiona.


Ovaj duel biće zanimljiv i zbog susreta Žozea Murinja sa nekadašnjim ljubimcem Zlatanom Ibrahimovićem. Svojevremeno su zajedno sarađivali u Intera, a sad će Portugalac morati paklenom švedskom napadaču da suprotstavi granitnu odbranu u kojoj će jednu od najvažnijih uloga imati upravo naš Bane Ivanović.


Bilo bi Murinjo lakše da može da računa i na Nemanju Matića, ali drugi srpski as iz Čelzija nema pravo igranja u ovoj fazi Lige šampiona, jer je jesenas u istom takmičenju igrao za lisabonsku Benfiku.

Miloš Jojić

I Borusiji iz Dortmunda će mogo nedostajati Neven Subotić u duelu sa Real Madridom. Biće to repriza prošlogodišnjeg polufinala, kad je nemački klub bacio "kralja" na kolena (4:1 - 0:2) i otišao u finale. Srpski reprezentativac tada dobio mnoge bitke u odbrani gola od Kristijana Ronalda i ostalih asova Real Madrida, ali je krajem prošle godine doživeo tešku povredu kolena i još uvek je daleko od povratka na teren. Umesto njega, čast srpskog fudbala braniće mladi Miloš Jojić, koji je ove zime pojačao "žuto-crne". Doskorašnji vezista Partizana je upravo u sredu, na svoj 22. rođendan, debitovao za Borusiju u Ligi šampiona kad je ušao u igru u finišu meča protiv Zenita u Dortmundu.

Nemanja Vidić

Konačno, poslednji srpski fudbaler u Ligi šampiona je Nemanja Vidić. Kapiten Mančester Junajteda igra svoju poslednju sezonu za klub sa Old Traforda i potajno se nadao da bi od "crvenih đavola" mogao da se oprosti sa titulom prvaka Evrope, drugom u karijeri, ali je će ga na tom putu čekati velika prepreka - branilac trofeja minhenski Bajern, koji je u osmini fianla bio bolji od drugog engleskog predstavnika, londonskog Arsenala.

Detalj sa današnjeg žreba u Nionu 

Srpski fudbaleri u Ligi šampiona
- Branislav Ivanović (Čelzi)
- Nemanja Vidić (Mančester Junajted)
- Miloš Jojić (Borusija Dortmund)
NAPOMENA: Nemanja Matić (Čelzi) nema pravo igranja, a Neven Subotić (Borusija) se oporavlja od teške povrede.

Poslednji par četvrtfinala čine dva španska rivala, Barselona i Atletiko Madrid.


Nema sumnje da nas čekaju zanimljivi i neizvesni dueli. Prvi put otkad se Liga šampiona igra po ovom sistemu među osam najboljih timova plasirali su se osam pobednika grupne faze. Od tih osam četvrtfinalista čak šest su bivši šampioni Evrope. Samo Atletiko Madrid (finalista iz 1974) i Pari sen Žermen nemaju ovaj najvažniji trofej u vitrinama. Preostalih šest klubova osvojilo je čak 23 titule prvaka Evrope. Predvodi ih rekorder Real Madrid sa devet, Bajern ima pet, Barselona četiri, Mančester Junajted tri, a Borusija Dortmund i Čelzi po jedan.


Utakmice četvrtfinala biće odigrane 1. i 2. aprila, a revanši su zakazani za 8. i 9. april. Polufinale je na pogramu 22/23. i 29/30. aprila. Finale je 24. maja u Lisabonu na La Lužu, stadionu Benfike.

Žreb: Generalni sekretar UEFA Đani Infantino i legendarni portugalski fudbaler Luis Figo u svojstvu ambasadora Lige šampiona za ovu sezonu

POVEZANE VESTI

Subota 22.03.2014. 08:41
Bogami bice cupavo i dlakavo,inace neznam nisam vise sto-posto siguran u regularnost ovih izvlacenja,nekako imam utisak da je sve nekako namesteno ko ce dalje u polufinale da prodje,kazem opet imam neki utisak......jer svi znamo ko je Sep Blater.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online