Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.02.2014.
18:00
Beta A

Petković: Moramo da se okrenemo sebi i svojim problemima

Koordinator u radu fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković rekao je danas da Srbija mora da se okrene sebi i svojim problemima i da bi voleo da bude učesnik vraćanja uspeha u nacionalni tim.

Struka na okupu: Tumbaković, Petković, Rajevac i Okuka
 

"Moramo da pobegnemo od fenomena na koji se način ispoljava patriotizam, da odbacimo hvalisanje među sobom a rezultati su nam loši, da nas protivnici hvale, a gubimo na svom terenu. Moramo se okrenuti sebi i svojim problemima. Voleo bih da budem učesnik vraćanja uspeha reprezentacije", rekao je Petković novinarima u
Staroj Pazovi.

Petković, koji je na mesto koordinatora u radu reprezentacije postavljen kada i vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović, rekao je da Srbija "ima veliku žudnju" za rezultatima reprezentacije.

"Ne bismo smeli da se pretvorimo u reprezentaciju koja služi za prijateljske utakmice i kao sparing partner. Polako se pali alarm i ništa ne smemo da prepustimo slučaju. Ciklus podmlađivanja je završen, sad se traže rezultati. Ako rezultata nema, onda mora da se ide", kazao je Petković.

Na spisku igrača za prijteljsku utakmicu sa Irskom u Dablinu, među 20 fudbalera nema nijednog iz domaćeg prvenstva.

"Nema nijednog iz srpskog prvenstva, ali to ne znači da su im vrata zatvorena. Ovi koji su na spisku su pravi profesionalci i igraju u pravim klubovima", rekao je Petković.

Srbija će sa Irskom igrati 5. marta od 20.45 u Dablinu, a Petković je rekao da je ta utakmica važna kao i svaka druga.

"Ne može se u jednoj utakmici videti kvalitet tima, ali će ovo biti izuzetna prilika da vidimo gde smo za naredne. Utakmica sa Irskom biće važna kao i svaka takmičarska, kako za igrače, tako i za selektora", rekao je on.

Novinare je zanimalo da li su selektor i koordinator razmišljali o Darku Lazoviću iz Crvene zvezde.

"Lazović je dugo bio povređen i sada se vratio na teren na najbolji način. Zvezda ne bi bila srećna da smo ga poveli u Irsku. On je jedan od kandidata, nemojte brinuti brigu, rano je za njega", rekao je on.

Petković je rekao i da neće biti nikakvih problema u saradnji sa Drulovićem.

"Kada god bude imao neku poteškoću ja ću da mu pomognem. Nastavljamo tamo gde smo stali dok sam mu bio trener i nikakvih problema neće biti. Sve radimo u interesu Saveza, igrača i rezultata", rekao je Petković.

On je rekao i da bi voleo da se utakmice Albanije i Srbije u kvalifikacijama igraju u Beogradu i Tirani i da ne bi trebalo menjati lokacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online