Ponedeljak 24.02.2014.
18:00
Beta

Petković: Moramo da se okrenemo sebi i svojim problemima

Struka na okupu: Tumbaković, Petković, Rajevac i Okuka
 

"Moramo da pobegnemo od fenomena na koji se način ispoljava patriotizam, da odbacimo hvalisanje među sobom a rezultati su nam loši, da nas protivnici hvale, a gubimo na svom terenu. Moramo se okrenuti sebi i svojim problemima. Voleo bih da budem učesnik vraćanja uspeha reprezentacije", rekao je Petković novinarima u
Staroj Pazovi.

Petković, koji je na mesto koordinatora u radu reprezentacije postavljen kada i vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović, rekao je da Srbija "ima veliku žudnju" za rezultatima reprezentacije.

"Ne bismo smeli da se pretvorimo u reprezentaciju koja služi za prijateljske utakmice i kao sparing partner. Polako se pali alarm i ništa ne smemo da prepustimo slučaju. Ciklus podmlađivanja je završen, sad se traže rezultati. Ako rezultata nema, onda mora da se ide", kazao je Petković.

Na spisku igrača za prijteljsku utakmicu sa Irskom u Dablinu, među 20 fudbalera nema nijednog iz domaćeg prvenstva.

"Nema nijednog iz srpskog prvenstva, ali to ne znači da su im vrata zatvorena. Ovi koji su na spisku su pravi profesionalci i igraju u pravim klubovima", rekao je Petković.

Srbija će sa Irskom igrati 5. marta od 20.45 u Dablinu, a Petković je rekao da je ta utakmica važna kao i svaka druga.

"Ne može se u jednoj utakmici videti kvalitet tima, ali će ovo biti izuzetna prilika da vidimo gde smo za naredne. Utakmica sa Irskom biće važna kao i svaka takmičarska, kako za igrače, tako i za selektora", rekao je on.

Novinare je zanimalo da li su selektor i koordinator razmišljali o Darku Lazoviću iz Crvene zvezde.

"Lazović je dugo bio povređen i sada se vratio na teren na najbolji način. Zvezda ne bi bila srećna da smo ga poveli u Irsku. On je jedan od kandidata, nemojte brinuti brigu, rano je za njega", rekao je on.

Petković je rekao i da neće biti nikakvih problema u saradnji sa Drulovićem.

"Kada god bude imao neku poteškoću ja ću da mu pomognem. Nastavljamo tamo gde smo stali dok sam mu bio trener i nikakvih problema neće biti. Sve radimo u interesu Saveza, igrača i rezultata", rekao je Petković.

On je rekao i da bi voleo da se utakmice Albanije i Srbije u kvalifikacijama igraju u Beogradu i Tirani i da ne bi trebalo menjati lokacije.

2024 © - Vesti online