Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.03.2014.
16:37
Vesti A

"Orlovi" stigli u Dablin: Svi se obradovali Ljajiću

On je punopravni član ove selekcije, odlično poznaje sve igrače i sada ostaje samo da igrama i ponašanjem opravda poziv, kaže selektor Drulović

Selektor Ljubinko Drulović

Na treningu i Stanković
Dejan Stanković, reprezentativni rekorder sa 103 odigrane utakmice u nacionalnom timu, doputovao je u Dablin dan pre ekspedicije naslednika u reprezentaciji. Povod je bila dodela specijalnih nagrada Fudbalske Asocijacije Republike Irske (FAI), namenjene zaslužnim inostranim fudbalerima.
Poseta Dablinu bila je prilika i da Deki na treningu poželi sreću Ivanoviću, Kolarovu i grupi igrača sa kojima se poslednji put u svlačionici našao jesenas, pred oproštajni meč protiv selekcije Japana u Novom Sadu.

Jači za Adema Ljajića, povratnika u nacionalni tim posle nešto više od 20 meseci (ne) opravdanog odsustva, "orlovi" su doputovali u Dablin. As Rome, zajedno sa reprezentativnim starosedeocima, Ivanovićem, Kolarovim i društvom, pokušaće da u Republici Irskoj, prijateljskom utakmicom protiv domaće reprezentacije (5. mart, 20.30 CET), igrom i rezultatom bar najavi da Srbiju čeka lepša fudbalska budućnost.

Srdačni poljupci, osmesi, zagrljaji sa kolegama koje je poslednji put video u Švajcarskoj, maja 2012. godine, pokazali su da "igrač koji nije želeo da peva himnu Bože pravde" neće imati mnogo muke da se uklopi u kolektiv. Sve je isto, samo nema selektora Siniše Mihajlovića, čijom odlukom (i delom internog pravilnika), nekadašnji biser Partizanove škole više nije mogao da bude deo nacionalnog tima Srbije. Čekajući prvo Ljajićevo obraćanje medijima, iz Dablina, o ekstra-pojačanju govorio je Ljubinko Drulović. Vršilac dužnosti selektora Srbije već je obrazložio sopstvenu odluku da Ljajića vrati u reprezentaciju. Iz Irske samo poruka:


- Ljajić nam je potreban na terenu. Mlad je, a kvalitetan igrač. Pozdravili smo se, malo porazgovarali. Vidim da nema potrebe sa posebnim režimom oko njega. On je punopravni član ove reprezentacije. Odlično poznaje sve igrače. I sada ostaje samo da igrama i ponašanjem u budućnosti opravda poziv u državni tim.


Put Dablina iz Beograda krenula je nepotpuna ekspedicija s obzirom da je veći deo reprezentacije, zbog obaveza u klubovima, na krajnje odredište ove reprezentativne akcije stigao direktno. Priliku za kratkim boravkom u Srbiji pred odlazak u Irsku iskoristio je Zoran Tošić.


- Po prvim reakcijama, vidim se da smo se svi uželeli reprezentacije. Nismo se videli od novembra, prošlo je dosta vremena. Imamo dosta toga da kažemo jedni drugima... Srećan sam što vidim i Ljaju ovde. Nema sumnje, stvarno očekujemo da nam bude značajna pomoć u igri. Nema potrebe da trošim reči na njegove kvalitete. Mislim da je i Irska reprezentacinja po meri u ovom trenutku. - smatra jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije.


Do meča na stadionu "Aviva" u Dablinu, Ljubinko Drulović je isplanirao dva treninga, od kojih je prvi već odrađen.

Petrović: Vrlo brzo će svi da nas se plaše

Komentarišući nedavni žreb kvalifikacionih grupa u Nici, činjenicu da ćemo za plasman na šampionat Evrope u Francusku pokušati da stignemo mečevima protiv Portugala, Danske, Jermenije i Albanije, Radoslav Petrović rekao je:
- S obzirom da u klubu igram i sa Hrvatima i sa Bosancima, temeljno smo analizirali žreb i odmah počeli da se “peckamo“ ko je bolje prošao. I da li uvek ima srećnika i onih koji na žrebu nagrabuse. Suština je ona tipična za svaki žreb, moglo je i bolje i gore. Ja tvrdim da će vrlo brzo drugi da se plaše naše reprezentacije i da strahuju od utakmice protiv nas – smatra vezista Genčlerbirligija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online