Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.01.2014.
15:33 >> 16:55h
M. Stojiljković - Vesti A

Derbi Mersisajda: Golčine, promašaji, svađa i - izvinjenje!

Danijel Staridž obeležio gradski obračun između Liverpula i Evertona na Enfild Roudu.

Ohladio glavu: Danijel Staridž

Derbi Premijer lige Engleske i 222. grada Liverpula tužno se završio za goste. Kad se očekivalo da bi Everton konačno mogao da zabeleži prvu pobedu od 1999. godine u gradskim derbijima protiv Liverpula na Enfildu, doživeo je najubedljiviji poraz u Mersisajd okršajima još od 1982. godine kad su "redsi" kao gosti na Gudison Parku slavili sa 5:0.

Prespavaj, pa razmisli
Menadžer Brendan Rodžers nije zamerio Staridžu.
- Uvek kažem igračima, kako god se osećaš, zadrži to u sebi i pričaj samnom sledećeg dana kad se glava ohladi. Mislim da je bio malo frustriran posle promašenog penala. Nema nikakvih problema sa Danijelom, bio je sjajan protiv Evertona.

Ovog puta bilo je 4:0 za Liverpul. Domaćina je u vođstvo doveo kapiten Stiven Džerard, a trenutno najbolji igrač ovog kluba Urugvajac Luis Suarez postigao je peti gol u šestom meču protiv Evertona u svim takmičenjima. Ipak, posle meča najviše se priča o njegovom partneru u napadu, Danijelu Staridžu, po dobrom i lošem. Englez je u prvom poluvremenu postigao dva sjajna pogotka, a onda u nastavku meča promašio penal i na kraju bio sebičan u idealnoj poziciji za još jedan pogodak.


Ubrzo posle tog promašaja reagovao je menadžer tima Brendan Rodžers. Izveo je iz igre Staridža, kome se to nimalo nije dopalo pa je protestvovao dok je napuštao teren.


Međutim, posle utakmice, kad su se stišale strati, Staridž se javno izvinio treneru i celom timu:


- Bio sam razočaran zbog promašenog penala, osećao sam da sam izneverio i sebe i naše navijače. Het-trik bi bio šlag na torti, ali sam nažalost promašio. Bio sam razočaran samim sobom. Nemam nikakav problem s trenerom. Izvinjavam se svima zbog te reakcije - rekao je Staridž, koji je ove sezone na 15 mečeva postigao čak 13 golova.

Zaključak Engleza: Staridžovo izvinjenje vrednije je od dva izuzetna pogotka, koje je postigao. Shvatio je da je pogrešio i pokazao da je deo tima.

 

Na kraju, podršku mu je pružio i kapiten Stiven Džerard, koji je Staridžu prepustio da šutira penal.

 

- Ja sam jednom postigao het-trik protiv Evertona i znam koliko je to poseban osećaj. Želeo sam da i Staridž to oseti. Nije pogodio i ja snosim odgovornost zbog toga.

Pravi kapiten. 

 

Derbi Mersisajda u brojkama
* Liverpul je nastavio niz od 14 utakmica u Premijer ligi bez poraza u Mersisajd derbijima na Enfild Roudu. Poslednju pobedu Everton je na terenu komšija ostvario 1999. godine kad je gol odluke postigao Kevin Kembel
* Englezi su izračunali da je od tada prošlo tačno 5,328 dana
* Everton je sinoć imao veći posed lopte, 60.6 odsto, ali nije uspeo da to materijalizuje
* Liverpul je imao 20 udaraca (devet u okvir gola) i postigao je četiri, dok Everton nije nijedan iz 18 pokušaja (četiri u okvir gola)

* Everton je izveo i više kornera (8:5), ali mu ni to nije pomoglo...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online