Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.11.2013.
19:00
Vesti A

Lukaku: Ovo još nisam doživeo u fudbalu

Jedan od junaka današnjeg "prijateljskog derbija" na Gudison Parku, 20-godišnji Belgijanac Romelu Lukaku, bio je oduševljen posle spektakularnog remija između "njegovog" Evertona i gradskog rivala Liverpula (3:3).

Ne zove se džabe "prijateljski derbi": Romelu Lukaku i Luis Suarez posle meča

"Ovo je najbolje iskustvo koje sam ikad doživeo u klupskom fudbalu. Šteta je što nismo pobedili, ali nadam se da ćemo sledeći put slaviti", rekao je mladi igrač Čelzija, koji je ove sezone pozamljen Evertonu.


Lukaku je sa dva efektna pogotka potpuno preokrenuo meč, pošto je Liverpul vodio sa 1:0 i 2:1, ali je na kraju "prijateljski derbi" Mersisajda završen nerešeno 3:3.

Gosti su poveli preko Brazilca Kutinja u 5. minutu na asistenciju Luisa Suareza, samo tri munuta kasnije izjednačio je Kevin Mirales, da bi Luis Suarez iz slobodnog udarca ponovo doveo crvene u vođstvo. Tim rezultatom završeno je prvih 45 minuta. U nastavku su i jedni i drugi propustili nekoliko izuzetnih prilika za golove. I dok gosti mogu da krive Velšanina Džoa Alena pošto je promašio kolosalnu šansu za vođstvo Liverpula od 3:1, na drugoj strani terena golman Simon Minjole je fantastičnim odbranama zaustavljao Lukakua i ostale igrače u plavim dresovima. Ipak, Lukaku je u 72. minutu konačno matirao zemljaka, da bi deset minuta kasnije fantastičnim udarcem glavom još jednom savladao Minjolea. I kad je izgledalo da će Liverpul ostati bez ičega, Danijel Staridž je svojim 19. golom u 2013. godini postavio konačnih - 3:3.

Opšti je utisak da je 39.576 navijača na Gudison Parku i još nekoliko miliona gledalaca pored tv aparata uživalo u jednom od najboljih derbija između Evertona i Liverpula svih vremena.


- Bila je ovo neverovatna utakmica - rekao je menadžer Liverpula, Brendan Rodžers. - Bio sam učesnik nekoliko poslednjh gradskih derbija i posle svakog vam srce stane od uzbuđenja. Trebalo je da povedemo sa 3:1 i rešimo utakmicu. Posle toga smo dozvolili rivalu da se vrati, razočaran sam kako smo se branili u pojedinim situacijama, ali na kraju smo još jednom pokazali sposobnost da uzvratimo udarac. Ovo je jedno od najtežih gostovanja u Premijer ligi, Everton ove godine još nije izgubio na Gudison Parku i posle svega moramo da budemo zadovoljni rezultatom. Sve u svemu, bila je ovo fantastična utakmica, a za nas je važno da nismo izgubili od velikog rivala.


Rezultat je prokomentarisao i novi menadžer Evertona, Španac Roberto Martinez, kome je ovo bio debi u derbiju Mersisajda.


- Šteta je što nismo osvojili sva tri boda. Oni su stvarali dobre šanse kroz otvorenu igru, ali smo mi imali više prilika. Primiti onakav gol u poslednjim trenucima meča stvarno je razočaravajuće, moj tim nije nagrađen za odličnu igru u drugom poluvremenu - kazao je Martinez.


Bio je ovo ukupno 221 gradski derbi (189 u ligi) između plavih i crvenih, a Liverpul je uspešniji sa 88 pobeda naspran 66 poraza i 67 remija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online