Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.01.2014.
16:29
mozzartsport.com A

Mutombo pogodio za ugovor, Partizan pobedio!

Dobra predstava za Partizan - još bolja za Andre Mutomba. Krilni vezista, koji se nalazi na probi među crno-belima, bio je najbolji pojedinac drugog kontrolnog meča srpskog prvaka u Turskoj u kome je četa iz Humske 1 savladala južnokorejski Gjongnam - 2:1.

Nova pobeda: Malbašić, Mutombo i Lazović
 

Belgijanac je poveo Parni valjak ka trijumfu, na koji je pečat stavio mlađani Danilo Pantić u završnici susreta - 2:1 (1:0). Ofanzivna formacija trenera Marka Nikolića, u rasporedu 4-3-3, koja bi trebalo da bude zaštitni znak šampiona na proleće, za sada, očigledno dobro funkcioniše, pošto je prema izveštaju sa lica mesta Partizan stvarao šanse, dominirao terenom i sve vreme predstavljao opasnost po Azijate.


Takva orijentacija mogla je da urodi plodom već u premijernom napadu, kad ej Mutombo pogodio stativu, što je samo motivisalo da nastavi da pritiska odbranu rivala, pa je posle još jedne šanse podesio nišanske sprave i u 14. Minutu iskoristio činjenicu da mu se lopta, posle nekoliko odbitaka, dokotrljala do noge, zategao je sa distance i efektno pogodio rašlje.


Do kraja prvog dela, nekadašnji đak Anderlehtove škole, koji posle razlaza sa Rijekom traži klub, imao je još dve prilike, što samo potvrđuje da je bio ekstra motivisan da se dokaže eventualnim poslodavcima. Nikolića može da raduje činjenica da protivnik čiji je dres nosio nekadašnji štoper Paritzana, Sreten Sretenović (Miloš Bosančić ostao van protokola) nije imao Bog zna kakve prilike, pa je i u drugom delu, kad je zamenjen kompletan tim, odnos snaga ostao identičan.


O tome svedoči prodor Škuletića, koji je kasnije imao i šansu na pas Miroslava Vulićevića, da bi ofanziva urodila plodom u 75. minutu. U glavnoj ulozi - izdanci nadaleko čuvene omladinske škole. Ninković je napravio sloloprodor, lopta završila u korneru, a posle centaršuta se odbila do Danila Pantića, čiji je rezantan udarac završio u rašljama. Veći neprijatelj crno-belima od skoro bezopaznih fudbalera Gjongnama bile su vremenske neprilike. Ko kišovitom vremenu i terenu natopljenom vodom bilo je teško kontrolisati loptu, pa zbog čega je Nikola Gulan (ponovo igrao na poziciji štopera) u nameri da interveniše nesmotreno zahvatio loptu i prevario golmana Nikolu Petrovića, ali taj detalj nije pokvario utisak o sasvim zadovoljavajućem učinku Partizana na tlu Turske.


Partizan – Gjongnam 2:1 (1:0)
/Mutombo 14, Pantić 75 – Gulan 79 ag/
Partizan - prvo poluvreme: Lukač, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Marković, Ilić, Jojić, Lazović, Malbašić, Mutombo. Drugo poluvreme: Nikola Petrović, Vulićević, Trajković, Gulan, Nemanja Petrović, Drinčić, Brašanac, Pantić,  Grbić, Škuletić, Ninković.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online