Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.01.2014.
21:02
Mozzart Sport A

11 Euzebija ubilo Zmaja: Markec asistent, Benfika opet prva!

U velikom derbiju Primeire, lisabonski "orlovi" očitali lekciju najvećem rivalu i na najlepši mogući način se oprostili od "Crne perle"

Fudbaleri Benfike su bili silno motivisani u derbiju sa Portom


Benfika je na najlepši mogući način odala počast preminuloj ikoni Euzebiju i preuzela prvo mesto Primeire! Dugo čekani okršaj sa najvećim rivalom Portom je otkrio istinu da su lisabonski "orlovi" u ovom trenutku najbolja portugalska ekipa, piše "Mozzart Sport".

Ogromna zastava sa likom Euzebija

Benfika je pobedom od 2:0 u kojoj je svim njenim fudbalerima na leđima pisalo "Euzebio“ odigrala meč kao da sutra ne postoji. Kao da je poslednje kolo sezone, a ne tek polovina šampionske trke. Veža želja, veća energija, nagon da se odlazak "Crne perle" u legendu obeleži kako dolikuje...

Sinoćnji kiks Sportinga (0:0 sa Eštorilom), ostavio je prvo mesto na talonu. Sve karte su bačene u napad, a Benfika je jednostavno imala jače adute. Jedan od njih i naš Lazar Marković. Čačanin svemirske brzine je uzeo loptu na centru, poput munje se stuštio ka golu Porta i fenomenalnim pasom kroz odbranu "zmajeva" spojio Rodriga sa golom. Nekadašnja nada Reala je raspalila levicom i ostavila Heltona bez ikakvih šansi za veliku radost na La Lužu. Vrata trijumfa su otvorena...

Lazar Marković i Rikardo Kvarežma

Benfika je imala potpunu kontrolu nad utakmicom, a jedini put kada je zamirisalo na izjednačenje je bio pokušaj Martineza u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Artur već bio savladan, ali je lopta otišla pored gola.

Bilo je izvesno da minimalcem ne može da se završi: Ili će Benfika prelomiti ili će Porto vratiti stvari na početak. Prevagnulo je ovo prvo. Garaj je nadvisio sve "orlove" i "zamjeve" i zakucao loptu u mrežu Heltona za 2:0. Porto je bio gotov... Još kada je Danilo u 75. minutu zaradio isključenje, sve dileme su otkolnjene.

Marković je asistencijom pokazao da je Benfikino suvo zlato, čovek za velike mečeve jer je i u derbiju protiv Sportinga njegova brzina bila tajno oružje za uništenje rivala. Nemanja Matić je u možda i poslednjem meču za Benfiku pre selidbe u Čelzi pružio odličnu partiju, komandovao sredinom terena i na pravi način se oprostio od La Luža. Ostatak srpske kolonije - Đuričić, Sulejmani i Fejsa - su ceo meč presedeli na klupi Benfike.

Da li mu je ovo bio poslednji meč u dresu Benfike? Nemanja Matić u duelu sa Karlosom Eduardom

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online