Nedelja 12.01.2014.
21:02
Mozzart Sport

11 Euzebija ubilo Zmaja: Markec asistent, Benfika opet prva!

Fudbaleri Benfike su bili silno motivisani u derbiju sa Portom


Benfika je na najlepši mogući način odala počast preminuloj ikoni Euzebiju i preuzela prvo mesto Primeire! Dugo čekani okršaj sa najvećim rivalom Portom je otkrio istinu da su lisabonski "orlovi" u ovom trenutku najbolja portugalska ekipa, piše "Mozzart Sport".

Ogromna zastava sa likom Euzebija

Benfika je pobedom od 2:0 u kojoj je svim njenim fudbalerima na leđima pisalo "Euzebio“ odigrala meč kao da sutra ne postoji. Kao da je poslednje kolo sezone, a ne tek polovina šampionske trke. Veža želja, veća energija, nagon da se odlazak "Crne perle" u legendu obeleži kako dolikuje...

Sinoćnji kiks Sportinga (0:0 sa Eštorilom), ostavio je prvo mesto na talonu. Sve karte su bačene u napad, a Benfika je jednostavno imala jače adute. Jedan od njih i naš Lazar Marković. Čačanin svemirske brzine je uzeo loptu na centru, poput munje se stuštio ka golu Porta i fenomenalnim pasom kroz odbranu "zmajeva" spojio Rodriga sa golom. Nekadašnja nada Reala je raspalila levicom i ostavila Heltona bez ikakvih šansi za veliku radost na La Lužu. Vrata trijumfa su otvorena...

Lazar Marković i Rikardo Kvarežma

Benfika je imala potpunu kontrolu nad utakmicom, a jedini put kada je zamirisalo na izjednačenje je bio pokušaj Martineza u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Artur već bio savladan, ali je lopta otišla pored gola.

Bilo je izvesno da minimalcem ne može da se završi: Ili će Benfika prelomiti ili će Porto vratiti stvari na početak. Prevagnulo je ovo prvo. Garaj je nadvisio sve "orlove" i "zamjeve" i zakucao loptu u mrežu Heltona za 2:0. Porto je bio gotov... Još kada je Danilo u 75. minutu zaradio isključenje, sve dileme su otkolnjene.

Marković je asistencijom pokazao da je Benfikino suvo zlato, čovek za velike mečeve jer je i u derbiju protiv Sportinga njegova brzina bila tajno oružje za uništenje rivala. Nemanja Matić je u možda i poslednjem meču za Benfiku pre selidbe u Čelzi pružio odličnu partiju, komandovao sredinom terena i na pravi način se oprostio od La Luža. Ostatak srpske kolonije - Đuričić, Sulejmani i Fejsa - su ceo meč presedeli na klupi Benfike.

Da li mu je ovo bio poslednji meč u dresu Benfike? Nemanja Matić u duelu sa Karlosom Eduardom
2024 © - Vesti online