Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.11.2013.
00:21 >> 00:21h
mozzartsport.com A

Liga šampiona - Grupa C: Olimpijakos na korak od osmine finala

Golom Manolasa su crveno-beli srušili Benfiku, a Anderleht umalo da stigne do pobede na Parku Prinčeva.

 Zlatan Ibrahimović
 

Malo ko je očekivao posle blamaže na svom terenu da bi Anderleht mogao da sputa Pari Sen Žermen i spreči ga da dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja obezbedi prolaz u osminu finala, ali upravo to se dogodilo. Sveci su pomalo potcenili Belgijance, pa su na kraju morali da se zadovolje bodom, koji im je obezbedio Zlatan Ibrahimović u 70. minutu. Samo dva minuta ranije je Klještan doneo prednost timu naših Aleksandra Mitrovića i Luke Milivojevića. U drugom susretu grupe C Olimpijakos je pogotkom Manolasa dobio Benfiku i tako napravio ogroman korak ka drugoj rundi. Lazar Marković je igrao od prvog minuta, dok je Đuričić ušao sa klupe u 73. minutu.


Benfika je bolje otvorila meč u Pireju i u prvih desetak minuta stvorila dve odlične šanse. Ovu drugu imao je Lazar Marković koji je vrlo lepo pobegao čuvarima, izašao sam pred golmana Roberta, ali nije uspeo da brže odreguje i savlada ga.


Olimpijakos se potom oslobodio pritiska i posle jednog kornera došao do prednosti. Igrao se 13. minut, centrirao je Holebas, a Konstantinos Manolas bio najviši u skoku za 1:0.


Tim iz Lisabona beleži vrlo loše rezultate na gostovanjima u Ligi šampiona godinama unazad (samo tri pobede na 19 poslednjih utakmica), ali za večerašnju partiju se ne može reći da je bila baš toliko slaba. Orlovi su bolje ušli i u drugi deo, ponovo prvi stvorili šansu, bili opasniji, međutim, gol je ponovo ostao misaona imenica.


Posle kratkog zatišja Benfika je izvršila novu invaziju na gol Roberta Himeneza, bivši golman Selte nastavio je da pravi čuda. Jednu od najbolji šansi u finišu imao je Filip Đuričić.


Ovim trijumfom tim iz Pireja napravio je ogroman korak ka plasmanu u osminu finala, dok su Orlovi dospeli u vrlo tešku situaciju. Inače, ovo četvrti meč Olimpijakosa s portugalskim ekipama kod kuće i četvrta pobeda grčkog tima.

 Grupa C 

 

Rezultati četvrtog kola:

Olimpijakos - Benfika 1:0 (1:0)
/Manolas 13/

PSŽ - Anderleht 1:1 (0:0)
/Ibrahimović 70 - Klještan 68/

 

Tabela:

PSŽ 10, Olimpijakos 7, Benfika 4, Anderleht 1.

Mnogi su pod utiskom prvog meča u Briselu, kada je PSŽ samleo Anderleht sa 5:0 i večeras očekivali goleadu, ali dogodilo se nešto potpuno suprotno. Belgijanci su se hrabro suprotstavili favorizovanom rivalu i uspeli da izvuku "nulu" nakon prvih 45 minuta.


Uspeo je jednom čak Anderleht i da opasno pripreti, šutirao je Mitrović, ali je to bio lak zadatak za Sirigua. Sasvim solidno gosti su ušli i u drugi deo, pa su 68. minutu nagrađani vodećim golom. Odlična akcija supertalentovanog Tilemansa i Klještana, koju je rutinski u pogodak pretvorio De Zeuv.


Anderleht ima jedan od najmlađih timova ove sezone u Ligi šampiona i nedostatak iskustva im predstavlja veliki problem, što se ispostavilo tačnim i večeras. Ni nepuna dva minuta nisu prošla, a Ibrahimović je uspeo da anulira vođstvo gostiju. Matuidi je lepo proigrao Zlatana, ovaj iz prvog pokušaja pogodio stativu, da bi se potpom ispravio - 1:1.


Poslednjih desetak minuta PSŽ je dodao gas, pošto je od 82. igrao s igračem više (isključen Klještan zbog drugog žutog kartona), ali borbeni gosti uspeli su da izbore zasluženi bod, prvi u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a usput su postigli i prvi gol. Ovaj rezultat neće biti od velikog značaja za Belgijance, koji i dalje ostaju na poslednjem mestu, ali barem ih ostavlja u igri za treće mesto, što bi im garantovalo ostanak u Evropi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online