Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.10.2013.
23:52
Vesti, Beta A

Čelzi izbacio Arsenal, a Murinjo grlio Ozila

U derbiju Liga kupa Engleske na "Emirejtsu" gosti savladali "tobdžije" golovima Španaca Aspilikuete i Mate.

Prijateljstvo iz Real Madrida: Žoze Murinjo i Mesut Ozil

Bez obzira što je po važnosti tek treće takmičenje u engleskom fudbalu, mečevi Liga kupa oduvek su obilovali uzbuđenjima i izazivali veliku pažnju na Ostrvu.

Siti u Njukaslu

Sutra su na programu još dva meča Liga kupa. Sastaju se Totenhem Hotspur - Hal Siti i Njukasl Junajted - Mančester Siti.

Poslednji meč osmine finala između Sanderlenda i Sautemptona iigra se 6. novembra.

Derbi utakmica osmine finala Liga kupa bio je londonski derbi između Arsenala i Čelzija u kom je ekipa Žozea Murinja nadigrala "tobdžije" i izborila plasman u četvrtfinale.


"Plavci" su slavili golovima Sesara Aspilikuete u 26. minutu, posle greške Karla Dženkinsona, i Huana Mate, koji je sjajno šutirao u 66. minutu.


Menadžeri obe ekipe nisu na teren izveli prve postave, Murinjo je pomenio čak 10 igrača u odnosu na sastav koji je u nedelju pobedio Mančester Siti (2:1), a Arsen Venerg je počeo meč sa osam novih fudbalera u odnosu na subotnji duel sa Kristal Palasom (2:0).

Posle meča sportski su se pozdravili dojučerašnji članovi Real Madrida, a večeras rivali, menadžer Žoze Murinjo i vezista "tobdžija" Mesut Ozil.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović presedeo je meč na klupi.


Mančester Junajted je na svom Old Trafordu, u još jednom okršaju premijerligaša, ubedljivo savladao Norič, a dvostruki strelac bio je Havijer Ernandes Čičarito. Meksikanac je ekipu Dejvida Mojsa doveo do prednosti u 21. minutu iz jedanaesterca prekrašj nad Januzajem), a na 2:0 povisio je u 53. minutu.


U samoj završnici meča Fil Džouns utrostručio je prednost "crvenih đavola", da bi Rafael u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena postavio konačnih 4:0.

Kapiten Mančester Junajteda na ovom meču bio je oporavljeni Nemanja Vidić, koji je igrao u tandemu sa Rijom Ferdinandom.

Sudija je produžio meč čak 11 minuta jer je dugo ukazivala pomoć povređenom Robertu Snougrasu, škotskom reprezentativcu u timu "kanarinaca" iz Noriča.

U preostalim mečevima večerašnjeg programa, Lester Siti je izbacio premijerligaša Fulam, pobedivši ga sa 4:3, Vest Hem je slavio protiv Barnlija sa 2:0, dok je Stouk savladao Birmingem Siti u gostima tek posle boljeg izvođenja penala pošto je meč posle produžetaka završen rezultatom 4:4, iako je drugoligaš od 46. minuta imao igrača manje (crveni karton dobio Vajd Eliot). 

U drugom meču uzastopno u startnoj postavi Birmingema bio je naš nekadašnji reprezentativac Nikola Žigić, koji je učestvovao u akciji kod prvog gola svog tima.

Treći gol za Stouk Siti postigao je Marko Arnautović, reprezentativac Austrije srpskog porekla.

Bitka u vazduhu: Nikola Žigić i Robert Hut

Na pet mečeva 23 gola, plus penali u Birmingemu!

Arsenal – Čelzi 0:2 (Aspilikueta 25, Mata 66)

Lester Siti – Fulam 4:3 (Morgan 40, Vud 45, Mikel 53, Dajer 88 – Rodaljega 17, 54, Karagunis 87)

Mančester Junajted – Norič 4:0 (Ernandez 20pen, 54, Džons 87, Fabio 90)

Barnli - Vest Hem 0:2 (Tejlor 76pen, Kolison 90pen)

Birmingem – Stouk 4:4 (3:3, 1:1) - penalima 2:4 (Adejemi 28, Lovenkrands 85, 90, Li 118 – Asaidi 10, Krauč 55, Arnautović 71, Džons 94)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online