Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.02.2014.
12:25
M. Stojiljković - Vesti A

Grčka tragedija Vidića i "đavola" za sumrak engleskog fudbala

Šampion Engleske potpuno razočarao u Atini kao i ostali premijerligaši na evropskoj sceni, gde ove godine još nisu postigli ni gol!

Nemoć šampiona: Nemanja Vidić nije uspeo da zaustavi brzonogog Nigerijca Olaitana


Posle prošlonedeljne četiri pobede gostiju bez primljenog gola u prvim ovonedeljnim mečevima osmine finala Lige šampiona ova neugodna tradicija za domaće ekipe je prekinuta. Istina, Zenit je poražen u Sankt Petersburgu od silne Borusije, ali je bar postigao dva gola protiv raspoloženih gostiju iz Dortmunda (2:4).


 

Poražavajući učinak engleskih klubova u Evropi
Liga šampiona
Mančester S. - Barselona 0:2
Arsenal - Bajern 0:2
Olimpijakos - Mančester J. 2:0
Galatasaraj - Čelzi -
Liga Evrope
Dnjepar - Totenhem 1:0
Svonsi - Napoli 0:0

Konačno, čast domaćina u osmini finala elitnog evropskog takmičenja odbranio je šampion Grčke Olimpijakos, koji van svih očekivanja lako pobedio na svom Karaiskakiju tim Mančester Junajteda (2:0).


"Crveni đavoli" su posle razočaravajućih igara u Premijer ligi (zauzimaju tek šesto mesto) i ispadanja iz engleskih kupova, još jedino u Ligi šampiona gurali po planu (jesenas lako osvojili prvo mesto u grupi) i imali priliku da poprave utisak o bledoj sezoni, ali su kapiten Nemanja Vidić, najskuplji igrač u Engleskoj Vejn Runi (po novom ugovoru nedeljno zarađuje 300.000 funti, ili oko 365.000 evra!), golgeter Robin van Persi i ostali asovi Junajteda potpuno razočarali.


A samo par dana ranije upravo su Vidić i Runi pričali o tome kako bi mogli ove sezone ponovo da osvoje Ligu šampiona. Naravno, još uvek imaju šansu za to jer im predstoji revanš na Old Trafordu, ali tako nešto ne obećava igra koju prikazuju ove sezone. Olimpijakos je pobedio sa 2:0 golovima Argentinca Alehandra Domingesa u 38. i Kostarikanca Hoela Kempbela u 55. minutu.


Tako su se Vidić i saigači pridružili više nego bledom učinku premijerligaša na evropskoj sceni ove zime.

Van Persi bleda senka
Navijače Mančester Junajteda posebno je razočarao Holanđanin Van Persi, koji ove sezone ne igra ni približno kao prošle kad je bio najbolji strelac i najzaslužniji za 20. titulu prvaka Engleske.
Van Persi je protiv Olimpijskosa promašio najbolju šansu za Junajted, a statistika kaže da je za 90 minuta imao samo 24 dodira sa loptom i 13 dodavanja...

 

Dok se čeka još samo Čelzi (igrao večeras sa Galatasarejem u Istanbulu) šokantno zvuči podatak da još nijedan engleski klub nije postigao ni gol u prvim utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope ove godine.


- Sad je smešno kad neko kaže da je Premijer liga najjača na svetu - cinično je primetio Roj Kin, nekadašnji kapiten Mančester Junajteda.


I dok bi, recimo, za Mančester Siti i Arsenal moglo da se traži opravdanje u činjenici da su za protivnike imali Barselonu i Bajern, bivšeg i aktulenog prvaka Evrope (i da su veći deo meč imali igrača manje...), "crveni đavoli" su prvi put u istoriji poraženi od nekog grčkog kluba. Ne da su izgubili, nego su uputili jedan jedini udarac u okvir gola rivala. I to u pretposlednjem 89. minutu (Vejn Runi)?!


Naravno, sad svi kritikuju novog menadžera Dejvida Mojesa, koga optužuju da je za nekoliko meseci srušio sve ono što je njegov prethodnik i zemljak Aleks Ferguson gradio 27 godina.


I sam Mojes bio je razočaran partijom koju su njegovi izabranici prikazali u duelu sa Grcima.


- Ovo je naša najgora partija u Evropi, nismo ni zaslužili da bilo šta dobijemo u ovom meču. Stvarno sam iznenađen, nisam očekivao ovako lošu igru. Vidim da su i igrači razočarani, zaista pate. Preuzimam odgovornost za sve, moramo da igramo mnogo, mnogo bolje - rekao je škotski stručnjak.


"Crveni đavoli" sad moraju da bace sve karte na revanš na Old Trafordu. Rezultat je dostižan, ali njihove navijače brine igra, koja ne uliva samopouzdanje.
Statistika kaže da je Mančester Junajted poslednji put stigao dva gola minusa iz prvog meča davne 1984. kad je u Kupu kupova Evrope posle 0:2 na Kamp Nou pobedili Barselonu na svom Old Trafordu sa 3:0! Obećavajuće?


Revanš utakmica između Junajteda i Olimpijakosa na programu je 19. marta.

Grčka tragedija fudbalera Mančester Junajteda...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online