Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.10.2013.
23:17 >> 01:08h
mozzartsport.com A

Grupa C: Četiri gola Zlatana Ibrahimovića, remi u Lisabonu!

Aždaja od igrača! Neka se Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo krve oko epiteta najboljeg na svetu, ali niko, apsolutno niko ne može da kaže Zlatan Ibrahimović u Pari Sen Žermenu nije ono što su pomenuta dvojica u Barseloni i Realu, prenosi "Mocart sport".

 Slavlje Zlatana Ibrahimovića sa saigračima posle trećeg od četiri gola
 

U trećem kolu Lige šampiona je na svojoj koži to osetio i Anderleht, koji je morao da se pokloni pred velemajstorom fudbalske igre - 0:5 (0:3).


Rezultat koji ne predstavlja nikakvo posebno iznenađenje uzevši u obzir da je PSŽ, tim čiji su arapski vlasnici sipali stotine milione u tim sa Parka Prinčeva, za rivala imao klub koji je ovog leta potrošio rekordnih pet "miliončića" za Aleksandra Mitrovića, najskuplje pojačanje u istoriji Anderlehta.


I tačno je da ne igra novac, već "srce u junaka", ali protiv Ibrakadabre samo ono nije dovoljno. Jer švedski reprezentativac zaista u nogama krije čaroliju.

Prvi gol, doduše, nije bio majstorija, iako je demonstrirao sjajan osećaj za tajming i prostor. Na pas Gregorija Van der Vila as Svetaca je samo poturio nogu za 1:0.

Međutim, tu je bio sam početak. A nastavak je bio... maestralan!

Prvo peta posle nove asistencije Van der Vila. Tek da se šampionu Belgije oduzme svaka nada da može makar i da produži neizvesnost.


I onda 36. minut. Svega 19 minuta posle prvog gola. Naizgled bezopasna akcija gostiju iz Pariza, lopta odbijena u prazan prostor. I bomba koja je probila zvučni zid. Tek 36. minut. Prvi Zlatanov het-trik u Ligi šampiona.

Nastavak meča samo je pokazao da Pari Sen Žermen jednostavno mora da se shvati kao jedan od najozbiljnijih favorita za uspon na sam vrh.

Posle samo sedam minuta greška grogiranih gostiju i Edinson Kavani za 0:4. A potom još jedan, četvrti pogodak Ibrahimovića za konačnih 5:0 i najubedljiviji poraz Anderlehta na domaćem terenu u istoriji slavnog kluba iz Brisela.

Ibrahimoviću je, ipak, izmakao rekord Lionela Mesija od pet golova na jednom meču Lige šampiona. Uostalom, Ušati trofej mu izmiče već toliko godina. Možda je sada pravo vreme?

Eto koliko je moćan Pari Sen Žermen, koji je upisao šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Eto koliko je opasan Zlatan Ibrahimović. Posebno kad uz sebe ima Kavanija, Lavecija i ekipu.

Pari Sen Žermen, dakle, ostaje na čelu tabele Grupe C sa maksimalnim učinkom iz prva tri kola. Devet bodova. Celih pet ispred Benfike i Olimpijakosa, koji su posle večerašnjeg remija od 1:1 na Lužu poravnati na koti četiri.

Rezultat za kojim više mogu da žale gosti iz Atine, iako su tek večeras postigli prvi gol u šest dosadašnjih utakmica u Lisabonu.

Trenutak nepažnje lisabonskih Orlova u 29. minutu. Junak ubedljive pobede u Briselu Konstantinos Mitroglu, strelac het-trika u demoliranju Anderlehta, večeras se našao u ulozi pakera i lucidnom petom izbacio Alehandra Domingeza. Ezekijel Garaj je bio na mestu, ali ga je zemljak fintom "poslao po burek", a potom loptu rutinski proturio pored Artura Moraeša.


Grci, međutim, nisu izdržali. U 83. minutu golman Olimpijakosa Roberto Himenez nije lepo procenio putanju lopte posle ubacivanja sa desne strane, pa je omogućio Oskaru Kardozu da spasi lisabonske Orlove poraza. Kad već Benfika nije mogla da produži niz od sedam uzastopnih evropskih pobeda na Lužu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online