Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.09.2013.
23:35 >> 10:52h
mozzartsport.com A

Liga šampiona - Grupa C: Benfika na srpskim krilima, Parižani ubedljivi u Atini

U srpskom derbiju na La Lužu Benfika savladala Anderleht (2:0), Pari Sen Žermen u drugom poluvremenu naneo katastrofu Olimpijakosu (4:1), prenosi "Mocart sport".

 Lazar Marković u letu preko golmana Anderlehta Silvija Prota
 

Lisabonski Orlovi lete na srpskim krilima! Na stadionu gde će 24. maja 2014. Evropa dobiti novog klupskog prvaka, Benfika je preletela Anderleht 2:0 (2:0), a poker naših reprezentativaca dobio srpski derbi protiv tandema iz Brisela. Kompletan posao domaćin je završio za pola sata, inspirisan ranim vođstvom u režiji – Filipa Đuričića.

Novajlija iz Herenvena je dobro pratio akciju iz 4. minuta i posle šuta Andrea Almeide i očajne intervencije Silvija Prota spretno dočekao loptu na petercu i bez problema je smestio u mrežu.

Taj pogodak nekadašnjeg đaka Zvezdine omladinske škole inspirisao je navijače da se razgalame, a igrače Benfike da se rastrče. Nemanja Matić i Ljubomir Fejsa su na sredini terena dobili bitku sa fudbalerima iz Brisela, a Lazar Marković je pretio po krilu, da bi posle prekida u 30. minutu domaćin udvostručio vođstvo. Još jednom se u ulozi asistenta našao Alemida, a kapiten Luizao je u padu podigao na 2:0.

 Duel Filipa Đuričića i Luke Milivojevića

Anderleht je igrao slabo, ali su Srbi odudarali od sivila najbolje belgijske ekipe. Luka Milivojević je pokušavao iz prekida, Aleksandar Mitrović se rvao sa štoperima Benfike, Luizaom i Garajem, međutim, osim nekoliko sporadičnih pokušaja, ozbiljnih prilika nije bilo. Igra gostiju se popravila ulaskom De Zeuva, imao je Mitrović u drugom poluvremenu i jedan pokušaj glavom, ali je umesto gola uspeo samo da zaradi žuti karton, zbog toga što je zgazio kolegu iz državnog tima, Ljubomira Fejsu.Duel Mitrovića i Fejse

Pobeda Benfike mogla je da bude ubedljivija: najpre je priliku u 71. minutu propustio Oskar Kardozo, a onda je i Lazar Marković posle prepoznatljivog slaloma šutirao neprecizno, mada je i ovih 2:0 razgalilo Portugalce.

Pari Sen Žermen je u Atini slavio ubedljivu pobedu, ali nije sve na terenu izgledalo ubedljivo kako na kraju piše na semaforu. Gosti su naročito u prvom poluvremenu bili konfuzni i nespretni, da bi u drugom postigli tri gola skoro na identičan način i upisali tri boda na vreliom gostovanju 4:1 (1:1).

Pošto su Vladimir Vajs i David Fuster pogađali stative u prvh 15 minuta, Sveci su nekako došli do daha i prvu čestitu akciju pretvorili u nezasluženo vođstvo. Zlatan Ibrahimović je majstorski proigrao Maksvela, Brazilac dodao Edisonu Kavaniju, a novajlija iz Napolja laganom egzekucijom utišao Pirej.

Samo na kratko, jer je četiri minuta kasnije Vladimir Vajs napravio nešto što se retko viđa. Za dubok naklon! Slovak je namagarčio skupo plaćene štopere Parižana, Makrinjosa i Tijaga Silvu i još savladao Sirigura za delirijum na tribinama.

Ekipa španskog stručnjaka Mičela nekako je izdržala do kraja prvog poluvremena, a u drugom napravila takve propuste u odbrani da su gosti oberučke prihvatili poklon u vidu katastrofalne postavke crveno-belih prilikom defanzivnog prekida.

Ključnim se ispostavio ulazak Ezekijela Lavecija, izvođača dva kornera, iz kojih je Tijago Mota na petercu dva puta u samo pet minuta iskoristio činjenicu da ga niko nije ispratio i u padu doveo tim Lorana Blana na prag pobede.

Na sličan način je potvrdio Markinjos, iskupivši se za propust kod prvog gola, posle kornera Mote i to nekoliko trenutaka pošto Zlatan Ibrahimović nije iskoristio jedanaesterac koji je sam i iznudio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online