Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 16.10.2013.
09:37
Beta A

Basta: Najlepše moguće, imamo budućnost

Uprkos razočaravajućem epilogu kvalifikacija za Brazil "orlovi" su na poslednjim utakmicama, uključujući i meč sa Makedonacima u Jagodini, pokazali da je pred nacionalnim timom, ipak, lepa budućnost.

Igrač utakmice: Dušan Basta je bio najzapaženiji akter meča u Jagodini
 

Reprezentativac Srbije Dušan Basta izjavio je da je njegova ekipa ubedljivom pobedom nad Makedonijom na najlepši način završila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i da je pred nacionalnim timom lepa budućnost.


"Nismo ih potcenili, ušli smo jako motivisani jer nam je bila želja da na najlepši način završimo kvalifikacije. Jako dobra utakmica i jako bitna pobeda koja će nam značiti na psihološkom planu da u sledeći ciklus uđemo s pozitivnom energijom", rekao je Basta posle utakmice s Makedonijom u Jagodini.


Srbija je u utorak u meču bez rezultatskog značaja pobedila Makedoniju sa 5:1, u poslednjoj utakmici Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.
Basta, strelac jednog pogotka i trostruki asistent na toj utakmici, ocenio je da reprezentacija Srbije igra dobro i pametno, na rezultat.


Kapiten "orlova" Branislav Ivanović kazao je da je Srbija drugačija ekipa nego na početku kvalifikacija i da ne sme sada da stane.


"Od prvog minuta smo pristupili na pravi način i tada rezultat ne može da izostane. Moramo da budemo svesni utakmice kada je igramo, kvalifikacije su dugačke, dve godine i moramo da budemo vrhunski koncentrisani. Sada je kasno, drugačije je kada se drži rezultatska tenzija, a drugačije kada te svi otpišu", kazao je Ivanović.


Njegov zamenik na mestu kapitena Aleksandar Kolarov naveo je da njegova ekipa jednu i po utakmicu nije odigrala kako treba i da je to skupo koštalo, ali da ne treba gledati unazad.


"Uvek nam na kraju fali jedna utakmica, jedna i po, da imamo neke ozbiljnije šanse. Ostaje žal, izgubiti od Belgije nije strašno, ali smo tada pali, 3:0 smo izgubili, a da smo kod njih dobili, sigurno je da bi bilo drugačije. Teško je ne otići na Svetsko prvenstvo, ali naša realnost su kvalifikacije za evropsko", rekao je Kolarov.


Vezista Nemanja Matić kazao je da je siguran da će srpski tim u narednom periodu važiti za jedan od najboljih u Evropi.


"Mlada smo ekipa, trebalo nam je vremena da se uigramo. U poslednjih nekoliko utakmica smo zaista pokazali pravo lice i da Srbija ima kvalitet za budućnost. U narednom periodu, siguran sam, važićemo za jednu od boljih evropskih reprezentacija", kazao je Matić.


Reprezentacija Srbije će biti bez takmičarskih utakmica do septembra sledeće godine kada će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.10.2013. 00:57
Tacno. Imamo buducnost. Samo sto je ta buducnost trebala da pocne pre godinu dana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online