Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.10.2013.
15:13
Mozzartsport A

Džajić bira: Veliki predsednik ili marioneta!

Pošto su se na Upravnom odboru usaglasili da ni oko čega nisu saglasni niti će ikad biti, čelnici Crvene zvezde rešili su da ponude predsedniku da preuzme kompletnu moć u odlučivanju. To sa sobom, naravno, nosi i veliku odgovornost.

Lagali sami sebe: Dragan Džajić sa saradnicima

Pošto su mesecima lagali pre svega same sebe, ali i kompletnu javnost, kako dobro funkcionišu i kako sve odluke donose zajednički, rezultatski neuspesi naterali su čelnike Crvene zvezde da se pogledaju u ogledalo i priznaju kako moraju da prekinu da žive u iluziji!

Sednica Upravnog odbora u ponedeljak donela je finalno otrežnjenje, a rečenica potpredsednika Slaviše Kokeze najbolje je ilustrovala u kakvom je stanju klub: "Ne možemo jedni sa drugima!"

Pošto je jasno da će "jedni" morati da dobiju slobodu u odlučivanju, a "drugi" da odu, dilema je ko će biti u prvoj, a ko u drugoj grupi. Tu dilemu ljudi koji vode Zvezdu pokušavali su da razmrse do kasno u noć između ponedeljka i utorka, a kako MOZZART Sport saznaje, grupa na čijem čelu su potpredsednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev postigla je dogovor da ponudi predsedniku Draganu Džajiću preuzimanje kompletne moći u odlučivanju! Na taj način u Zvezdi bi se radilo "kao nekad", Džajić bi se jedini pitao oko imenovanja novog trenera i dovođenja pojačanja u zimskom prelaznom roku, ali bi u isto vreme morao da preuzme kompletnu odgovornost kako za poteze u sportskom sektoru, tako i za finansijsko stanje.

Slaviša Stojanović i Dragan Džajić

Prema našim saznanjima, Džajić bi u narednih sedam dana trebalo da se izjasni o ovoj ponudi, a kakva god odluka bila, ona će se ozvaničiti na Skupštini zakazanoj za 25. oktobar. Inače, neposredno posle Upravnog odbora Džajić je odlučio da otputuje u Francusku u posetu ćerki i trebalo bi večeras da krene na put, a po njegovom povratku razgovaraće se kako o ovoj temi, tako i o statusu trenera Slaviše Stojanovića.

Veliko je pitanje kako će Džajić odgovoriti na ovu "ponudu", odnosno da li je spreman da preuzme ogromnu odgovornost, pogotovo kada se zna da je klub u finansijskoj dubiozi, a da je već 30. oktobra prva kontrola UEFA u vezi sa izdavanjem licence za takmičenje u Evropi sledeće sezone. Inače, Zvezdin račun je već 43 dana u blokadi za menice u iznosu od pola miliona evra, Filip Mladenović je pokrenuo proces za raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom FSS-a, a narednih dana bi isti potez mogli da povuku još neki igrači...

Ukoliko Džajić odluči da je ovo preveliki zalogaj za njega, dirigentska palica bila bi prepuštena upravo Kokezi i Tončevu, a predsednik bi na Skupštini verovatno bio promovisan u doživotnog počasnog predsednika, dakle na protokolarnu funkciju, i ne bi se više mešao u upravljačke odluke.

Podsećanja radi, ne postoji gotovo nijedna stvar oko koje se čelnici Zvezde u poslednje vreme nisu sukobili: Džajić je još letos želeo da postavi Milovana Rajevca za trenera, ali mu je rečeno da je on preskup, pa je doveden Stojanović. Potom je predsednik "kontrirao" potpredsednicima u izboru štopera, govoreći da su rešenja koji su oni predložili preskupa, a osujetio je i njihovu nameru da prodaju Abiolu Daudu turskom Gazijantepu. Epilog svega je da svaki čelnik crveno-belih ima, uslovno rečeno, svog igrača u timu, odnosno fudbalera koji je došao na njegovo insistiranje. Takva situacija je, naravno, neodrživa.

Zasad je izvesno, dakle, da bi tog 25. oktobra posle Skupštine trebalo da se zna ko u Zvezdi donosi konačne odluke u kom segmentu poslovanja, kome, na primer, trener podnosti ostavku i slično... Da li će to biti Džajić ili neko drugi zavisi pre svega od predsednika kluba s "Marakane". Ali u ovom trenutku niko ne može da pretpostavi kako će se ovo izuzetno zamršeno klupko odmotati.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.10.2013. 19:39
KATANCINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online