Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.10.2013.
14:43
M. Stojiljković - Vesti A

Dosije: Zvezda kao najgori rijaliti

Danas kad su Srbiju osvojili "Veliki brat" i raznorazne "Farme", "Menjam ženu" i "Sve za ljubav" tužna priča o svađi i nemaštini nekadašnjeg fudbalskog diva preti da postanu najomiljenija besplatna "zabava" za narod.

Na raportu: Fudbaleri Crvene zvezde "polažu račun" navijačima

Bruka bruku stiže. Nekad su nas na beogradskoj "Marakani" oduševljavali igrom i golovima, osvajali titule evropskog i svetskog prvaka, a danas kad nema rezultata niti novca (što se nažalost pokazalo još važnije), "igra" se prenela na neke druge terene, gde se na najružniji način ruši dostojanstvo Crvene zvezde.


Taj klub, koji je nekad bio sinonim Srbije, za koji je nekadašnji bard glumištva Ljuba Tadić suznih očiju rekao da "nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje", pretvorio se u najjeftiniju zabavu, u najgori rijaliti koji je ova Srbija mogla da plasira narodu.


Danas kad su naše TV nebo zatrpali "Veliki brat" i raznorazne "Farme", "Menjam ženu", "Sve za ljubav" i slični "realni" izlivi emocija, došlo je vreme da narod gladan tuđe patnje dobije na izvolte predstavu kakvu nije mogao da osmisli ni najveći režiser i dramaturg.


Doživeli smo ovih dana da se fudbaleri i rukovodstvo kluba "dopisuju" preko medija, a da "navijači" (izvinite pravi navijači) nastave sa svojim huliganskim pirovima, od nedavnog skidanja dresova fudbalerima i vređanja, sad su istima porazbijali stakla na automobilima.


Šta je sledeće? I dokle tako? I da li uopšte ima pomoći ovoj Zvezdi?

Zasad nisu uspeli: Aleksandar Antić, Aleksandar Vučić i Dragan Džajić
 


Prošle godine, nekako baš u ovom vreme, uskočila je u pomoć i država! Tada, sećate se, medijski je rehabilitovan Dragan Džajić, najveća legenda Crvene zvezde, koga su prethodno na sraman način hapsili i medijima plasirali njegove tužne slike u marici i iza rešetaka. Bio je novembar kad se Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, pojavio na "Marakani" u društvu Dragana Džajića i Aleksandra Antića, tadašnjeg predsednika Skupštine grada Beograda i potpredsednika Upravnog odbora kluba i najavio novi početak crveno-belih.


Formirana je prvo "radna grupa za stabilizaciju i konsolidaciju finansijskog stanja" na čije čelo je, naravno, postavljen Dragan Džajić.


- Lično sam ga molio da to prihvati, iako mu to možda nije najpotrebnije u ovom trenutku u životu. Zvezda je pronašla dovoljno snage da najboljeg među nama postavi na čelo - rekao je tada Vučić.

 


Nije bilo zvezdaša koji se nije obradovao povratku legendarnog Džaje, mnogi su se ponadali da će crveno-beli konačno, posle toliko godina saplitanja unazad, krenuti par koraka napred...

I njemu je smešno: Šeik Muhamed bin Zajed u poseti Zvezdi

Mirisalo je na to. Sredinom decembra Dragan Džajić je i zvanično postavljen za predsednika, a ubrzo sa njim i novo rukovodsto. Promovisana je nova "vlada": potpredsednici Nebojša Čović, Ivica Tončev i Slaviša Kokeza, sportski direktor Zoran Stojadinović i novi generalni sekretar Miodrag Zečević, kao i brojni ugledni privrednici i intelektualci ...

Krenulo je pompezno. Tokom vanredne sednice Skupštine, Čović je rekao da Zvezda više nikad neće dozvoliti da na njoj zarađuju "neki Pini, Ramadani, Majami ili Florida bez obzira na nestašicu i besparicu".


I dok su istražni organi odnosili sa "Marakane" sve prethodne ugovore i dokumenta na "češljanje", najveći srpski stadion počeli su da posećuju šeici iz Emirata, najavljujući neke bolje dane. Ali... Danas se vidi da je to bilo samo mazanje očiju javnosti.


Zvezdi dug, bio on 30, 40 ili 50 miliona evra, svejedno, i dalje je teg oko vrata koji preti da udavi nekadašnjeg evropskog fudbalskog diva.


A kad nema para...


- Kao i u porodici, kad nema para, ima nesporazuma - rekao je nedavno Nebojša Čović.

Nisu se naigrali: Arauho i Omega

Tako je bilo. Ubrzo su počele i prve varnice. Sećate se naslova "Džajić udario Čovića i podneo ostavku", pa demantija i "svađe zbog 500 evra". Skandali su stizali jedan drugog, a onog najvažnijeg - rezultata - nije bilo nigde. Otišao je trener Aleksandar Janković, doveden Portugalac Sa Pinto, posle njega stigao je Slovenac iz Vlasotinca, Slaviša Stojanović. I ništa.


Letos je dovedeno čak 14 novih fudbalera. Kakvog kvaliteta?


Gubilo se i u Superligi i u Evropi, i od Javora i od Černomoreca. Nije pobeđen ni Donji Srem, ekipa iz sela sa 2.000 stanovnika, i to na dan kad je prepuna "Marakana" slavila 50. rođendan, a fudbaleri u crveno-belih dresovima do 15-tak minuta pre kraja vodili sa 2:0.


Gde ide ova Zvezda? To niko ne zna? Ni oni koji vode klub, ni oni koji ga vole i navijaju za njega. Jer, para i dalje nema, dug raste, a tužbe stižu jedan drugu... A kad nema para, ima svađe i besplatne "zabave" za narod.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online