Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.09.2013.
10:42
Vesti, Beta A

Liverpul se baš pojačao: Stigli Sako, Ilori i Mozes

Na Enfild Roudu prvo predstavljeni dojučerašnji defanzivci Pari sen Žermena i lisabonskog Sportinga, a onda i nigerijski napadač iz Čelzija.

Mamadu Sako i Tijago Ilori sa direktorom Ijanom Ajrom
 

Prvoplasirani tim Premijer lige Liverpul počeo je danas poslednji dan prelaznog roka dovođenjem dvojice defanzivaca, Tijaga Ilorija iz Sportinga i Mamadu Saka iz Pari sen Žermena.

Na potezu Arsenal i Mančester Junajted

Očekuje se da će danas na tržištu biti zaposleni i Arsenal i Mančester Junajted. Engleski klubovi su se u letnjem prelaznom roku približili sumi od 500 miliona funti potrošenih za pojačanja. 

Njih dvojica su prvi predstavljeni na Enfild Roudu, a nedugo posle njih "crvene" je pojačao i nigerijski napadač Viktor Mozes, koji je stigao iz Čelzija na jednogodišnju pozajmicu.

Sva trojica su juče bili na Enfildu i gledali kako "crveni" pobeđuje Mančester Junajted (1:0) i dolaze na prvo mesto Premijer lige.

Ilori je rođen u Londonu pre 20 godina, a u mlađim kategorijama je igrao za Portugal.

"Liverpul ima mnogo trofeja i želim da budem deo toga", rekao je Ilori.

Mamadu Sako je reprezentativac Francuske (odigrao 14 utakmica).

"Oduševljan sam što sam postao deo novog projekta Liverpula.Nestrpljiv sam da odigram prvi meč za novi klub", rekao je 23-godišnji defanzivac.

Stigao na pozajmicu: Viktor Mozes

Viktor Mozes ima 22 godine i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, pre nego što je odlučio da igra za Nigeriju. Ove sezone nije dobijao priliku u Čelziju kod Žozea Murinja, pa je prihvatio da na godinu dana napusti Stamford Bridž.

"Došao sam u veliki klub, Liverpul želi u top 4, želi u Ligu šampiona i nadam se da ćemo zajedno uspeti u tome. Uverio sam se da ovde ima sjajnih igrača", kazao je Mozes za klupski sajt.

Liverpul je u ovom prelaznom roku doveo osam novih igrača. Pre Mozesa, Saka i Iliroja ekipu Brendana Rodžersa pojačali su i Španci Luis Alberto i Jago Aspas, Francuz Alu Sisoko, Belgijanac Simon Minjole i Kolo Ture iz Obale Slonovače.

Ostaje samo dilema da li će klub u toku dana napustiti Luis Suarez. Urugvajac je više puta tokom leta istakao da želi da napusti Enfild Roud, međutim Uprava kluba je odbila da ga proda, iako je Arsenal poslao dve zvanične ponude, a pominjao se i Real Madrid. U međuvremenu je Suarez odlučio da ipak ostane u Liverpulu, gde odrađuje kaznu od 10 utakmica, ali engleski "Tajms" tvrdi da je španski gigant i dalje u igri.

Letnji prelazni rok u Engleskoj i Španiji završava se večeras...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online