Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.09.2013.
20:54
P. Živković - Vesti A

Živković doveo Partizan do prvog mesta

Posle evropskog debakla Partizanu je trebala domaća pobeda. I do nje je stigao protiv mlade ekipe Rada (3:1) u atmosferi nabijenoj negativnim emocijama usmerenih prema upravi crno-belih, ali i prema Nikoli Ninkoviću, koga su navijači ispratili zvižducima sa terena u 66. minutu.

Već se isplaćuje: Nađ i Andrija Živković
 

Apsurd srpskog fudbala je činjenica da o igri Partizana ne može baš lepo da se priča, a crno-beli su lideri nacionalnog šampionata! U svakoj liniji tima Partizanu nedostaje po jedan igrač da bi ličio na ozbiljan evropski tim, ali očigledno da i ovakav sastav Vuka Rašovića može uspešno da završava posao u domaćoj konkurenciji. Radu sigurno preti borba za opstanak, imaju mlad i talantovan tim, ali im nedostaje iskustvo da bi uspešno odgovorili zahtevima veoma izjednačenog šampionata. Partizan - Rad 3:1.


Partizan je utakmicu počeo prilično bojažljivo, činilo se čak da su mladi fudbaleri sa Banjice uspeli da nametnu svoj ritam. Međutim, neiskustvo ih je koštalo u 11. minutu, kad su krenuli "bezglavo" u napad i omogućili crno-belima da iz kontranapada stignu do željenog vođstva. Ninković je odlično uposluo Andriju Živkovića, koji je još lepše centrirao na peterac, gde Ibrahimu Fofani nije bilo teško da se pokloni i smesti loptu u mrežu - 1:0. Od tog trenutka Partizan je zaigrao nešto bolje, pa su Ninković, Malbašić i Jojić lako mogli da dupliraju prednost do isteka prvog dela. Istina, igra domaćeg tima nije bila brza i tečna, ali su najviše štete gostujućoj odbrani naneli dobri kontranapadi. Rad bez Đurđevića u timu nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku u prvih 45 minuta. Najbliži golu bili su u 12. minutu, kad je Rogač pomalo neozbiljno pokušao da lobuje Stojkovića. Zanimljivo da je Vuk Rašović poverenje ukazao mladom beku Marku Živkoviću, koji je šansu dobio umesto Nikole Aksentijevića.


Drugo poluvreme je počelo mnogo žešće. "Građevinari" su krenuli ofanzivnije prema Stojkoviću, što im se isplatilo već u 53. minutu. Mihajlović je izveo korner, Fofana je bojažljivo odreagovao, a Rodić sa desetak metara zakucao loptu u mreži Partizana - 1:1. Srećom po Partizan usledio je brzi odgovor. Samo šest minuta kasnije Ilić je odlično uposlio Volkova po levoj strani, usledio je još bolji centaršut i odlična reakcija Andrije Živkovića za 2:1. Mladi 17-godišnji fudbaler pre dve nedelje potpisao je profesionalni ugovor sa Partizanom, a ovo mu je već drugi gol u sezoni. "Građevinari" više nisu imali snage za pristojniji otpor, pa su crno-beli apsolutno preuzeli kontrolu igre. U 74. minutu Jojić je lepo prošao šo levoj strani, vratio je loptu na ivicu šesnaesterca, a Ilić je preciznim udarcem smestio u donji levi ugao - 3:1.

Partizan - Rad 3:1 (1:0)
Strelci: Fofana u 11, A. Živković u 59. i Ilić u 74. za Partizan, a Rodić u 53. minutu za Rad. Stadion Partizana. Gledalaca: 3.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš).
PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Volkov, Stanković, Obradović, Đemba Đemba, Jojić, A. Živković (od 78 Luka -), Malbašić (od 46. Ilić), Ninković (od 66. Kojić), Fofana.
RAD: Kljajić, Vitas, Antić, Ćirković, Luković (od 80. Denić -), Pavlović, Gnjatić, Raspopović (od 73. Varga), Milošević, Mihajlović (od 81. Adamović -), Rodić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 00:34
Zaista je sjajan ovaj mali!Tako se bori za dres Partizana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online